Almanya'da üstün zekalı, Türkiye'de...

Güncelleme Tarihi:

Almanyada üstün zekalı, Türkiyede...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 01:18

ALMANYA'da matematikte üstün yetenekli bulunan, Türkiye'de ise öğretmenin bu dersten anlamadığını öne sürdüğü Refet Polat, Ege Üniversitesi Matematik Bölümü'nü birincilikle kazanıp mezun oldu. Türkiye'yi matematik olimpiyatlarında temsil edecek çocukları yetiştiren öğretmenlere ders veren Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Refet Polat, son olarak Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi'nin yürütme kurulu üyeliğine seçildi.

Haberin Devamı

İzmir'de doğup, yaşamının 8 yılını Almanya'da geçiren Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Refet Polat, bu ülkede öğrenim gördüğü 2 yıl boyunca matematikteki üstün yeteneği ile Alman öğretmenlerin dikkatini çekmeyi başardı. Öğretmenler tarafından ailesine verilen yönlendirme belgesinde yaşıtlarının üzerinde işlem yeteneğine sahip olduğu aktarılan Refet Polat, 9 yaşında Türkiye'ye döndüğünde büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

İlkokul öğretmeni tarafından 'matematikten anlamayan çocuk' ilan edilen Polat, pes etmeyerek yeteneğini ispatladı. 1996 yılında çocukluğundan beri hayalini kurduğu üniversitenin matematik bölümüne birinci sırada yerleşen İzmirli akademisyen, maddi desteğe ihtiyaç duyduğu için Türk Eğitim Vakfı'na başvurdu. Vakıftan karşılıksız burs desteği gören Polat, bu destek sayesinde kendisini ilgi duyduğu yabancı dil ve bilgisayar alanlarında da yetiştirdi.

HOCALARIN HOCALIĞINI YAPIYOR
Yedi yıldır Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi olarak görev yapan Polat, bu sürede ülkesi adına da başarılı çalışmalara imza attı. TÜBİTAK Milli Olimpiyat Komitesi'nce ulusal ve uluslararası düzeyde matematik olimpiyatlarına katılacak öğrencileri yetiştirecek öğretmenleri yetiştirme görevini üstlenen başarılı akademisyen ayrıca ABD'nin Drexel Üniversitesi'nde düzenlenen 7'inci Uluslararası Yönetim Bilimi ve Mühendislik Yönetimi Konferansı'na katılarak başarı gösterdi. Konferansta mühendislik ve fizik alanındaki makalesi bin 420 makale arasında 3'üncü olan Polat, geçtiğimiz günlerde büyük bir gurur daha yaşadı. Bursiyeri olduğu TEV'in İzmir Şubesi Yürütme Kurulu üyeliğine seçilen Polat, kişisel gelişimin sonlandırılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!