Almanca bilenlere iş

Güncelleme Tarihi:

Almanca bilenlere iş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 00:00

İZMİRLİ girişimci Süleyman Soybaş, faaliyete geçirdiği çağrı merkezinde Almanca’yı anadili gibi konuşanlara iş imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

Merkezi İzmir’de bulunan ve buradan üç Avrupa ülkesinin şirketlerine çağrı merkezi hizmeti veren DCS İletişim Merkezi’nin genel müdürü Soybaş, sektöre destek verilmesi halinde 250 bin kişiye istihdam sağlanabileceğini, İzmir’de ise 50 bin kişiye yeni iş kapısı fırsatı sunulabileceğini söyledi.

Halen 250 çalışanla Türkiye, Almanya, Avusturya ve Belçika’dan büyük holdinglere, önemli şirketlere çağrı merkezi hizmeti verdiklerini belirten Süleyman Soybaş, “Çağrı merkezleri pazarlamacılık olarak algılanıyor. Bu nedenle çalışan bulmakta zorlanıyoruz. Geçmişte yaşanan kötü örnekler, kurumsal olarak çalışan şirketlerin işlerine de ket vuruyor. İzmir’de üç, Aydın ve Berlin’de birer şubemiz var. Ankara, Uşak, Denizli, Aydın ve İstanbul’da yeni şubeler açmaya hazırlanıyoruz. Yeni şubelerimiz için çok iyi Almanca bilen ortalama 200 eleman daha alacağız. İzmir’de de 100 kişiye daha ihtiyacımız var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!