Alman Birliği resepsiyonu

Güncelleme Tarihi:

Alman Birliği resepsiyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 00:00

İzmir’de Almanya’yı doğu ve batı olmak üzere ikiye ayıran Berlin Duvarı’nın yıkılışının 18’inci yıldönümü kutlandı. Gecede birlik mesajları verildi.

18 yıl önce Almanya’yı doğu ve batı olmak üzere ikiye ayıran Berlin Duvarı’nın yıkılıp, ülkenin tek bir millet haline gelmesi nedeniyle her yıl düzenlenen "Almanya’nın Birliği Günü", düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyon, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu’nun Balçova’daki bina bahçesinde Başkonsolos Stefan Schneider’in ev sahipliğinde düzenlendi.

Barkovizyon gösterisi

Geceye, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İZTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, İngiliz ve İtalyan Konsolosu ile fahri konsoloslar, işadamlarının da aralarında yer aldığı kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Konuklara hitap eden Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Stefan Schneider, böyle bir davetin açılışını ilk defa yaptığını söyledi.

Türk dostlara teşekkür etti

Başkonsolos Stefan Schneider, "Daha önceki görev yerlerimde bunu büyükelçiye veya başkonsolosa bırakıp gelen misafirlerle sohbet ediyordum. Özellikle İzmir’de bir davetin açılışını yapabilmek beni çok mutlu etti. Başkonsolosluğumuz yakın bir Türk-Alman işbirliğini temsil etmektedir. İzmir’e geleli sadece dört hafta oldu ve Paris’ten ayrıldığımdan beri Fransa’yı özlemediğimi görüyorum. Bunu sizler ile çalışma arkadaşlarıma borçluyum. Türk dostlarıma beni aralarına içtenlikle kabul etti. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!