Alkol ve sigarada kaçağa geçit yok

Güncelleme Tarihi:

Alkol ve sigarada kaçağa geçit yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 00:00

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı restorandan markete sigara ve alkollü içki satılan her yeri didik didik inceleyecek. Denetimler arttırıldı.

MALİYE Bakanlığı’nın alkol ve sigarada kaçağı önlemek amacıyla getirdiği bandrol uygulamasına yönelik denetimlere İzmir hızlı başladı. Sahaya inen ekipler, bakanlıktan gelen özel aletlerle tatil, bayram demeden haftanın 7 günü 24 saat denetim yapacak.

ÜRÜNİZLEME SİSTEMİ: Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Bulut, restoran, bar, kulüp, büfe, tüm büyüklükteki marketlerin denetime tabi olacağını belirterek, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın kurduğu ürün izleme sisteminden kontrol yapacaklarını söyledi. Bulut, "Türkiye’de üretilen tüm içki ve sigaralar, ithal edilenler dahil tek tek ürün izleme sistemine kayıt oluyor. Her ürünün üzerinde yer alan bandroldeki manyetik bilgi, bizim sistemize kayıtlı olup olmadığını ortaya kokuyor. Maliye Bakanlığı’ndan gelen bandrol okuma aletlerini bandrole tuttuğunuzda tüm veriler ekranda görünüyor" dedi.

CEZALARVAR: İzmir’de gidilmedik yer bırakmayacaklarını ifade eden Bulut, bandrolsüz ürün yakalandığı taktirde 400 YTL’den 1400 YTL’ye kadar ceza kesme yetkileri olduğunu kaydetti.

SAYI 30’A ÇIKACAK

Denetim Koordinasyon Müdürü Özcan Tuna, başlangıçta 15 kişinin denetim için sahaya indiğini, bu sayının asgari 30 olacağını söyledi. Tuna, "Göz açtırmayacağız. Tatil, bayram, yılbaşı farketmiyor. Emniyet birimleriyle ortak hareket edeceğiz. Emniyet müdürlükleri, sahil güvenlik, jandarma, gümrük müdürlüğü, Tarım ve Köyişleri Müdürlüğü ile irtibata geçtik" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!