Alaçatı festivale hazır

Güncelleme Tarihi:

Alaçatı festivale hazır
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:32

İZMİR’in Çeşme İlçesi’nde bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilecek Alaçatı Ot Festivali 7-10 Nisan tarihleri arasında dolu içeriği ile ziyaretçilerini ağırlayacak.

Haberin Devamı

Alaçatı festivale hazır

Her yıl on binlerce kişinin katılımıyla, Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği Alaçatı Ot Festivali, bu yıl ’radika’ temasıyla 7-10 Nisan tarihleri arasında misafirlerini ağırlayacak. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte bu sene de otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik yer alacak. Önceki yıllardan farklı olarak; bu yıl yerel stantlar 4 gün boyunca Alaçatı sokaklarında kurulu olacak. 7-8-9 Nisan tarihlerinde birbirinden değerli akademisyenlerin, aşçıların ve bloggerların söyleşileri ve atölyeleriyle geçecek festivalin korteji 9 Nisan Cumartesi günü renkli görüntülere sahne olacak. Cumartesi akşamı Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 18.00’de Anason Orkestrası konseri ve 19.00’da Muhtemel Aşk şarkısıyla çıkış yapan Grup 27 sahne alacak. Festivalin son gününde birbirinden güzel ot yemeklerinin yarışacağı Ot Aşı ve Ot Toplama yarışmaları saat 12.00’de başlayacak. Festival, dans gösterisi ve ödül töreni ile son bulacak.

Haberin Devamı

Alaçatı festivale hazır

AKADEMİK YAYINLARDA YER ALACAK

Festival süresince uzmanların hem incelemelerde bulunacağını hem de seminerlere katılacağını belirten CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bitki çeşitliliğini korumanın dünyanın geleceği için önemine dikkat çekerek "Festivalimiz süresince uzmanlar, kentimizde konaklayacak. Endemik bitki türlerini yetiştirdiğimiz Ot Festivali Uygulama Bahçesi’nde incelemelerde bulunacak ve doğa yürüyüşüne katılarak bitki türlerimizi yerinde görecekler. Yapılacak inceleme, uluslararası birçok araştırma ve akademik yayında da yer alacak. Her festivalde pişen yemekleri, yapılışlarını bir sonraki yıl kitaplaştırdık ve geçmişten bugüne taşıdığımız kültürel değerlerimizin yarınki nesillere de miras kalmasını güvence altına aldık. Ot Festivali ile insanları, Alaçatı’nın korunmuş doğası ve tarihi dokusu, gelenek ve göreneklerimizdeki sıcaklık ve samimiyetle tanıştırmak istiyoruz. Alaçatı’nın ot kokulu eşsiz sokaklarında, bu güzellikleri paylaşmak, yeni insanlarla sohbet edip ağız dolusu kahkahalar atmak ’O an Alaçatı’daydım’ diyebilmek için herkesi bu festivalin bir parçası olmaya davet ediyorum" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!