Alacaklıyız

Güncelleme Tarihi:

Alacaklıyız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2010 00:00

7 aylık zamlı ulaşım tarifesinden kaynaklanlan fazla tahsilatı ödemeyen Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik “Alacaklı” kampanyası başladı.

Haberin Devamı

İZMİR’de mahkeme tarafından 2009 yılında iptal edilen 7 aylık zamlı ulaşım tarifesinden kaynaklanlan fazla tahsilatı ödemeyen Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik “Alacaklı” kampanyası başladı. Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) İl Teşkilatı, İzmirlileri 4 Kasım’da geri ödeme dilekçeleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi önüne davet etti. İzmir’de toplu ulaşıma 1 Haziran 2009 tarihinden geçerli olmak üzere yapılan yüzde 11 ile yüzde 50 arasında değişen oranlardaki zamla tam bilet 1.35 TL’den 1.50 TL’ye, indirimli tarife ise 0.67 TL’den 0.90 TL’ye çıktı.  Birlikte Başaracağız Platformu açtığı davayla önce yürütmeyi durdurdu; ardından da zammı iptal ettirdi. Büyükşehir Belediyesi 27 Aralık 2009’da sadece 1 günlüğüne eski tarifeye döndü. Daha sonra ise tam 1.50 TL’den 1.55 TL’ye yükseldi. İndirimli biletler ise 0.90 TL’den 0.85 TL’ye düştü. Zamları iptal ettiren Birlikte Başaracağız Platformu’ndan Avukat Arif Ali Cangı, zamlarla ilgili mücadeleyi İl Başkanı olduğu EDP’de de sürdürdü. Cangı bu kez, 7 aylık fazla ödemeyi geri almak için harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe veren Cangı, mahkeme kararı olmadan ödeme yapılmayacağı yanıtını aldı. Tek tek her kentkart sahibinin dava açmasının akılcı ve ekonomik olmadığı için bu kez kamuoyu yaratma ve Büyükşehir Belediyesi’ni ikna etme yöntemini başlattı. “Büyükşehir Belediyesi’nden alacaklıyız” kampanyası başlatan EDP İl Başkanı Cangı, hazırlanan broşür ve tek tip dilekçeyi kentte dağıtacak.

Haberin Devamı

Haksız alınan paraları istiyoruz

Her kentkart kullanıcısı dilekçede kendisine ait kentkart numarasını bildirecek. Belediye’den 7 ay boyunca kesilen fazla tahsilatın hesaplanmasını ve geri iadesini isteyecek. Kampanya kapsamında dilekçelerle birlikte 4 Kasım’da Büyükşehir Belediyesi önüne buluşulacak.
Büyükşehir formül bulmalı
Dilekçeler teslim edilecek. Avukat Arif Ali Cangı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alacaklıyız. Haksız yere alınan toplu ulaşım paralarını geri istiyoruz. 4 kasım 2010’da başvuru dilekçemizle İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanacağız. Fazla ödediği ulaşım parasını geri isteyen her İzmirliyi dilekçesiyle birlikte çağırıyoruz. Büyükşehir Belediyesi, hak ve hukuktan yanaysa geri ödemek için bir formül bulmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!