Akurgal Müzesi için start verildi

Güncelleme Tarihi:

Akurgal Müzesi için start verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın da destek verdiği Fuar Kültürpark'ta kurulacak İzmir Ekrem Akurgal Arkeoloji Müzesi proje sözleşmesini imzaladı. Projeyi, mimar Şükrü Kocagöz ve ekibi yapacak.

KÜLTÜRPARK'ta eski Arkeoloji müzesi önündeki törende Büyükşehir Belediye Başkanı Piriştina, Ekrem Akurgal Arkeoloji Müzesi'nin, Fuar Projesi'ne tamamen uygun olarak yapılacağını söyledi. Piriştina, ‘‘Bu üç mimar müzenin uygulama projesini Ağustos ayına kadar tamamlayacak’’ dedi.

ÇALIŞMALARIN İzmir Enternasyonel Fuarı'nın kapanmasından sonra başlayacağını belirten Piriştina, finansmanı Kültür Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'yla birlikte karşılayacaklarını söyledi. MİMAR Şükrü Kocagöz, 10 yıl önce yapılan yarışmaya Kültürpark’ı gerçek bir ‘‘kültür alanı’’ haline getirecek projeyle katıldıklarını belirterek, ‘‘Proje uygulandığında, İzmirliler Kültürpark’ı daha çok sevecek. Müze çalışması yeterli maddi kaynağın sağlanmasıyla yaklaşık olarak 18 - 20 ay sonra tamamlanacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!