Akıllı güneş bankları

Güncelleme Tarihi:

Akıllı güneş bankları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 01:28

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Aylin Ertürk, geliştirdiği kent mobilyasıyla güneş enerjisinden yararlanarak hem aydınlatma işlevi görecek hem de telefon veya tabletleri şarj edecek.

Haberin Devamı

Akıllı güneş bankları

Ertürk, "Valari" adını verdiği bank tasarımıyla güneş enerjisinden yararlanmayı hedeflediğini belirterek, "Güneş, en büyük enerji kaynağımız. Bu enerjiyi de günlük yaşamımız içerisinde nasıl kullanabiliriz, sorusuna yanıt aradım. Kent mobilyaları da kent yaşamımızda önemli bir yer tutuyor. Yorulduğumuzda dinlenmek için oturduğumuz banklarda hayatımızın vazgeçilmezleri arasına giren akıllı cihazlarımızı da şarj edebileceğimiz bir tasarım gerçekleştirdim" dedi.

Akıllı güneş bankları

Haberin Devamı

Kent mobilyası olarak tasarladığı bankın gölgelik kısımlarına güneş panelleri yerleştirdiğini aktaran Ertürk, "Güneş panellerini banka ilk kez yerleştirirken güneşe göre konumu inceleniyor. Bu incelemeden sonra güneşin gelme açısına göre kent mobilyası olan bankımız montajlanıyor. Valari adını verdiğimiz bankın üzerinde 2 adet USB girişi bulunuyor. Bu girişlerden telefonumuzu ya da tabletlerimizi şarj edebiliyoruz. Gün boyunca elde edilen enerji de aydınlatma oluyor. Böylece en büyük enerji kaynağımızdan büyük bir yarar sağlamış oluyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!