Akhisar'da geleneksel Çağlak Festivali

Güncelleme Tarihi:

Akhisarda geleneksel Çağlak Festivali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 01:14

MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde 556'ncı Çağlak Festivali, Şeyh İsa Camisi'nde gerçekleştirilen anma programı ile kutlandı.

Haberin Devamı

Akhisar 556'ncı Çağlak Festivali açılış programı, Şeyhisa Camisi'nin bahçesinde düzenlendi. Mehter takımının gösterileri ve ilahi okunması ile başlayan açılışa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Şeyh İsa Mahallesi sakinleri katıldı. Şeyh İsa'nın kabrinin bulunduğu Şeyh İsa Camisi'nde düzenlenen törende Bosna Hersek'ten gelen Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencileri ilahiler okudu. Şehzadeler Mehter Derneği ekibinin gösterileri büyük ilgi gördü.
Şeyh İsa Mahallesi Muhtarı Zarif Süzgün, Şeyh İsa'nın yaşamı ve kitapları hakkında bilgiler verdi. Belediye Başkanı Salih Hızlı görevde bulunduğu 11 yıldır bu festivali yapmaktan gurur duyduğunu söyledi.
Tören kapsamında davetlilere ve mahalle sakinlerine lokma, keşkek ve zerde ikramı yapıldı.

Haberin Devamı


ŞEYH İSA KİMDİR?
Şeyh İsa 1447 yılında Akhisar'da doğdu. Şeyh İsa Hazretleri Bursa'da medrese eğitimini tamamladıktan sonra, tasavvuf eğitimi için Ankara'ya Hacı Bayram Hazretleri'nin yanına gider. Buradan Akhisar'a gelen Şeyh İsa Hazretleri, Akhisar'da verdiği derslerin ardından, kendinde gördüğü eksiklikleri tamamlamak üzere Kayseri'ye Şeyh Kasım'ın yanına gider. Şeyh İsa 1459 yılında Kayseri'den Akhisar'a dönerken, Akhisar halkı tarafından Çağlak Mevkii'nde karşılanır. Şeyh Hazretlerinin Çağlak Mevkii'nde beklenmesi 17 gün sürer. Bu bekleme anında çeşitli oyunlar oynanır. Kazanlarda çeşitli yemekler yapılır ve bu olay artık bir şölene dönüşür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!