AK Partililerle CHP’lilerin gergin saatleri

Güncelleme Tarihi:

AK Partililerle CHP’lilerin gergin saatleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2014 02:37

İZMİR’de açık ara farkla CHP’nin gerisinde kalan AK Parti’nin İl Başkanlığı derin sessizliğe büründü. Parti yöneticileri seçim sonuçlarını, kozmik odada takip etti. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım partiye gelmedi. Bir grup genç, ülke genelindeki seçim sonucunu parti önünde kemençe eşliğinde horon teperek kutladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, seçime şaibe karıştığını oyların buharlaştığını öne sürdü.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir Milletvekili Aydın Şengül, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın kardeşi İlhami Yıldırım, Yıldırım’ın danışmanı Ömer Sertbaş, partinin İl Başkanlığı binasının üst katında hazırlanan Seçim Koordinasyon Merkezi’nde sonuçları izledi. Partinin kozmik odası olarak hazırlanan yere parti yöneticileri dışında kimse alınmadı. Burada Yıldırım’ın A takımı, seçim sonuçlarını farklı televizyon kanallarından takip etti. Parti yöneticilerinin moralleri ilçelerden gelen sonuçlarla çöktü. İzmir’de 2009 yerel seçimlerinde 30 ilçeden sadece Bayındır’ı kazanan, Büyükşehir Belediye Belediye Başkanlığı’nda yüzde 31 oy alan AK Parti, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 56 oy alan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun karşısına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ı çıkardı. “Yıldırım’la çok kolay” sloganıyla sahaya inen AK Parti, oylarını arttırdı ama bunu sonuca yansıtamadı. Yüzleri gece boyunca gülmeyen partililer, derin sessizliğe gömüldü. İlk sonuçlar parti koridorlarında, “İzmir, Binali Yıldırım’ın kıymetini bilemedi”, “İzmir, hizmete değil ideolojiye oy verdi” yorumlarına neden oldu.

Haberin Devamı

AK PARTİ’DE HORONLU KUTLAMA

AK Partili gençler, İl Başkanlığı binası önünde kemençe eşliğinde horon oynadı. Erkeklerden oluşan horon ekibi, “Recep Tayyip Erdoğan” diye slogan da attı. Gençler, “Neyi kutluyorsunuz” diye soran basın mensuplarına “Türkiye genelindeki sonucu kutluyoruz. İzmir’den bize ne. İzmir kaybetti parti değil” dedi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim sonuçlarını Celal Atik Spor Salonu’ndaki İzmir İl Seçim Kurulu Basın Merkezi’nde değerlendireceği söylendi, basın mensupları İl Başkanlığı’ndan buraya yönlendirildi. Ancak oraya gidildiğinde Yıldırım’ın danışmanı Ömer Sertbaş, açıklamayı Yıldırım’ın değil AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın yapacağını ifade etti.

AK Partililerle CHP’lilerin gergin saatleri

Haberin Devamı

“TORBALARI AÇMADAN TESLİM EDİN” DİYE ANONS YAPILIYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, Seçim Kurulu’nda torbaların açılarak mühürlerin kırılarak oyların teslim edildiğini öne sürdü. Hotar, şunları söyledi:

“Türkiye genelindeki seçim sonuçları hayırlı olsun ancak İzmir çok hayırlı uğurlu olmadı. Şu anda canlı yayında da izleyebileceğiniz gibi montaj yalan, yanlış değil tüm ilçelerin seçimlerine şaibe bulaşmıştır, kabul edilemez bir durum. Sevgili İzmirliler’in çok değerli oyları resmi görevliler tarafından heba edilmektedir, değiştirilmektedir, sahtecilik yapılmaktadır. Resmi kaydı var. İtiraz ve gerekli girişimlerimizi yapacağız zaten. İki kere resmi görevliler ‘açmadan torbaları teslim edin, mühürleri açmayın’ diye anons yapıyor. Garabet oluştu. Birer nüsha teslim edilen tutanakların yanına boş tutanak verildi, ikinci tutanakları istedikleri gibi doldurdular. İki tutanaktan hangisi hakiki bilinemiyor. Muhtarı da istediği gibi koyuyorlar. Bunların hepsi kayıtlı.”

Haberin Devamı

“ÇOK İNCİTİCİ ÇOK CANIMIZ YANDI”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, sahte imza atıldığını, torbaların açıldığını mühürlerin kırıldığını öne sürerek, iddialarını şöyle sürdürdü:

“Ne acıdır ki güzel İzmir’de demokrasinin önderi İzmir’imizde oyların bu şekilde heba edilmesi sahte imzaların atılması sahte tutanakların tutulması noktasında muhalefetteki milletvekilleri ‘itirazınızı yapın ne olacak’ şeklinde duyarsız bir yaklaşım var. Çok incitici çok canımızı yaktı. Bizim adımızda adalet var. Bizde bilerek yanlış yapanın gereği yapılır. Eksiğimiz vardır bu ayrı. Bile bile bu kadar resmi yanlışlık olması doğru değil. Buradaki görevlilerin partililerin de duyarsızlığını anlayamıyorum. Bütün oylar CHP’ye gitti sanıyorlar ama görüntüledik. 53 AK Parti’li oyu aldı onu İşçi Partisi’ne yazdı. Tek bir oyun bile bizden gitmesi ya da bize gelmesi yanlıştır. Gereğini her yönüyle yapacağız şaibeli oldu gölge düştü. Kamuoyunu bu konuda duyarlılığa davet ediyorum. İzmir’de seçimlerin tekrarlanması gerekmektedir. İzmir muz cumhuriyeti değildir. Burada hakkıyla hukukuyla gereği neyse herkes buna razı olacak şekilde gereğini yapmalıdır. Bir torbanın mührünü yerde bulduk. Bu kadar gayri ciddi bir uygulama olamaz. Hepsini kınıyoruz. Adaletin gereğini yapacağını düşünüyoruz sonu kadar mücadele edeceğiz.”

Haberin Devamı

AK Partililerle CHP’lilerin gergin saatleri

“BURAYA GELİNCE OYLAR BUHARLAŞIYOR”

Hotar, İzmir’de üç ilçeyi kesin kazandıklarını kendi sonuçlarına göre beş ilçe daha almış göründüklerini ancak İl Seçim Kurulu’na gelince oyların buharlaştığını ileri sürdü Hotar, şöyle konuştu:

“Şu anda bizim ilçe görevlilerimizden aldığımız bilgilere göre üç ilçe kesin, beş ilçe daha var. Buraya gelince oylar buharlaşıyor şu anda üç ilçe görülüyor gibi ağırlıklı olarak ak parti oyları yok. Türkiye’de Ak Partinin gösterdiği barı yıldırımın teveccühü tek yol bırakmıştı sandıkta oyların buharlaştırılmasıydı herkesin gözü önünde yapılıyor. Sonuçları resmi ve doğru kabul etmediğim için reddediyorum. Milletimiz muhalefetin ve şer odaklarının yaklaşımının tersine son derece duyarlı hassas ve gündemi çok iyi okuyan özelliklere sahip. Başka bir ülkeye benzemiyoruz. Türkiye genelinde AK Parti’nin yapacaklarına yönelik tercihte bulundu. Sekizinci seçimine girip oyunu artırarak çok yerde birinci çıkmış oldu. Bize oy veren herkesin oyunda hakkı olduğuna inandık. İzmir’de belediyelerin seçime 15 gün önce çalışmaya başlamaları gibi çalışmadık. Oyların bu şekilde heba edilmesine çok üzüldük. Resmi bir ortamda bir mühür dokunulamaz, bu mührü kıran benim evimin kapısını da kırar, çekte sahtecilik de yapar. Sahte imza atan adam her şeyi yapar. Tüm İzmir sonuçlarına itiraz edeceğiz. İzmir adına kötü bir demokrasi sınavı olmuş oldu.”

Haberin Devamı

“MİLLETİN HAKKINI YEDİRMEYİZ” DİYE BAĞIRDI

AK Parti’nin teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, açıklamaların ardından Seçim Kurulu’nun çalışmalarını yürüttüğü sandık sorumlularının torbaları teslim ettiği alana girerek, elinde açık torbaları göstererek bağırdı. Kaya, “Milletin hakkını yedirmeyiz. Bu oy torbalarının ağzı neden açık. Oyları değiştiriyorsunuz” diye bağırdı. Kaya’nın yanında AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait de yer aldı. AK Partililer ile CHP’liler arasında sözlü tartışma yaşandı.

Bu olayların duyulmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da seçim kuruluna gelerek gelişmeleri izledi.

KOCAOĞLU İLE KAYA TARTIŞTI

AK Parti’nin teşkilatlardan sorumlu İl Bakan Yardımcısı Atilla Kaya, açık seçim torbalarına tepkisini gösterirken salona İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu girdi. Kaya bu kez yanında AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile birlikte Kocaoğlu ve yanındakilerle tartıştı. Kaya, Kocaoğlu’nu, “Sen bu kenti işte böyle yönetiyorsun. Torbalar açık seçim yapılıyor. Bu seçimi böyle kazandın” diye bağırdı. Kocaoğlu da “Sen ne biçim konuşuyorsun. Yenilince böyle mi oluyor” dedi. Polisler Kocaoğlu ile Kaya’nın çevresinde çember oluşturarak görüntü almak isteyen basın mensuplarını uzaklaştırdı. Rıfat Sait ile CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı birbirlerini itti. Araya polisler girdi. Polisler tarafları salonun dışına çıkmaları konusunda uyardı. Kaya, “Sen çık biz de çıkacağız” dedi. Kocaoğlu da “Sana mı soracağım çıkıp çıkmayacağımı sen kim oluyorsun” diye çıkıştı.

Kocaoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Sanıyorum arkadaşlar açık ara seçimi kaybetmenin telaşı içerisinde provokasyon yapmak istiyorlar. Bunun için gelmişler. Yazık. Milletvekilleri de onlara yataklık, önderlik yapıyorlar. Rıfat Sait. Zaten onun daha önce ne olduğunu söylemiştim. Devam. Başka bir şey yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!