Ak Partili başkana rüşvet iddiasıyla suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili başkana rüşvet iddiasıyla suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2014 01:15

Çanakkale Gelibolu'ya bağlı Evreşe Belediyesi, Mehmet Karakulak'ın tekstil atölyesini ‘ruhsatsız olduğu' gerekçesiyle mühürlendi. Karakulak, kendisinden para istendiği iddia ettiği AK Partili Başkan Ali Kamil Soyuak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soyuak ise iddiaları reddetti, atölyenin açılması için 40 bin liralık borca bile kefil olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Gelibolu’ya bağlı Evreşe’de işadamı Mehmet Karakulak, eğitime kapatılan liseyi geçen ağustos ayında belediyeden eşi adına kiraladı, onarıp tekstil atölyesi haline getirdi. Dikiş makinelerinin de gelmesinden sonra işçi alınan atölyeyi, iddiaya göre çalışma ruhsatı verilmeden AK Partili Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak hizmete açtı.

Karakulak, 172 sigortalı işçiyle üretime başladı. Ancak belediye, bir süre sonra ruhsatı olmadığı gerekçesiyle atölyeyi mühürledi. Atölyesinin kendisi İstanbul’dayken mühürlendiğini belirten Karakulak, Başkan Soyuak’ın ruhsat için 50 bin lira istediğini iddia etti. Karakulak, başkan, sekreteri ve bir meclis üyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Ak Partili başkana rüşvet iddiasıyla suç duyurusu


Kefil oldum borç ödedim
Soyuak ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, şunları söyledi:
Ak Partili başkana rüşvet iddiasıyla suç duyurusu

“Bütün yatırımcılara gösterdiğimiz yakınlık ve kolaylığı bu arkadaşa da gösterdik. Ancak kendisine, çalıştırdığı elamanların maaşlarını ödemezse direk düğmeye basacağımı söyledim. Bir gün bana, ‘Her şeyi bitirdik, ama makineci senedimi kabul etmiyor.Siz senede imza atarsanız işe başlayacağız. Kefaletinizi istiyor’ dedi. Ben de imzayı attım. ‘Cuma ödenecek’ denen para ödenmedi. Senedin sahibi bana geldi. 7 bin 500 lirasını kendim verdim, kalan 32 bin 500 lirayı da arkadaşımdan alarak borcu ödedim ve senedi aldım. 15 Eylül’de hepsini ödeyeceğini söyledi. Ancak, verdiği tarihte ne bana borcunu, ne işçilerinin parasını, ne de diğer borçları ödedi.”
Ak Partili başkana rüşvet iddiasıyla suç duyurusu

Soyuak, atölyeli ruhsatı olmkadan kendisinin açtığını da hatırlatarak, “Neden böyle bir şey yaptım? Çünkü bir an önce açılsın, insanlar çalışsın, ekmek parası kazansın. Ancak borçlar ödenmeyince düğmeye basarak, işi durdurduk” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!