AK Parti İzmir’de Yıldırım liste

Güncelleme Tarihi:

AK Parti İzmir’de Yıldırım liste
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 18:56

İZMİR’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar liste başı aday oldu. Yıldırım, 7 Haziran’da 8. sıradan aday gösterilen Atilla Kaya’yı 2. sıraya, liste dışı kalan Necip Kalkan’ı ise 4. sıraya taşıdı. İzmir milletvekillerinden Cemil Şeboy liste dışı kaldı.

Haberin Devamı

İzmir’den Meclis’e her 2 bölgeden 4’er milletvekili gönderen AK Parti’de aday listesi değişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de liste başı aday oldu. Yıldırım’ın adaylığı liste sıralamasını değiştirdi. AK Parti’nin mevcut sekiz milletvekilinden yedisi yeniden listeye girdi. Sadece Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy liste dışı kaldı. Yıldırım’ın adaylığı ile 7 Haziran’da 8. sıradan aday gösterilen Atilla Kaya, 2. sıraya yükseldi. Yıldırım, kendisine yakın olan Necip Kalkan’ı da dördüncü sıraya taşıdı. Kalkan, 7 Haziran’da liste dışı kalmıştı. 2. bölge 2. sıradan aday olan Nesrin Ulema ise 5. sıraya geriledi. Kerem Ali Sürekli, yine aynı yerden 4. sıradan aday oldu.

DİNAMO ADAY

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, Binali Yıldırım’ın İzmir’de dinamo adayı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Binali Bey’in yeniden adaylığı ile çok büyük sinerji yakalayacağız. Yeni bir süreç başlıyor. Adaylarımızla birlikte çok büyük bir başarı elde edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım’ın adaylığının İzmir’de oyumuzu artırmayacağını söylemiş. Onlar kendi işlerine baksınlar. Halkın üstünde tahakküm kurmasınlar. Seçim akşamı yeniden görüşeceğiz. Hodri meydan diyorum. Yıldırım bakanımızla yüzde 36 oyla büyük başarı yakalamıştı. Yıldırım’ın dinamo göreviyle bu listeler çok büyük başarılara imza atacaktır."

58., 59., 60. ve 61. hükümetlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapan Yıldırım, 22. dönemde İstanbul, 23. Dönemde Erzincan, 24. dönemde İzmir milletvekili seçildi. 2014 Mart yerel seçimlerinde Gemi inşa ve deniz bilimleri eğitimi alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Yıldırım, yüzde 36 oy oranı ile 946 bin 941oy almıştı. AK Parti 7 Haziran’da oylarını yüzde 26’ya geriletmişti. Üç dönem kuralı nedeniyle geçen dönem aday gösterilmeyen Yıldırım, 1 Kasım seçimleri için liste başı oldu.

İZMİR’İ ÖZLEMİŞTİM

AK Parti İzmir’de Yıldırım liste

Haberin Devamı

İzmir 1. bölge 1. sıradan aday gösterilen Yıldırım, İzmir adaylığını şu sözlerle değerlendirdi:

"İzmir’i bir dönem milletvekili olarak mecliste temsil ettim. Bakanlığımın her döneminde İzmir’den ilgimi, sevgimi eksik etmedim. Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak her sokağına girdim, her kahvehanesinde çay içtim. Köyünü de bilirim, kent merkezini de. Tüm sorunlarına, dertlerine, vizyonuna, kapasitesine, potansiyeline hakimim. İzmir’de yaklaşık 1 milyon kişinin oyunu şeref madalyası gibi boynumda taşıyorum. Bu kentten yeniden milletvekili seçilmek benim için şereftir. İzmir’i özledim, İzmir bana heyecan veriyor. Seçimde teşkilatımızın en üst kademesinden sade üyesine, 1. sıra adayımızdan 13. sıra adayımıza bölge ve sıraya bakmadan birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Bizim derdimiz hizmet. Yapacaklarımızı görmek isteyen yaptıklarımıza baksın."

Haberin Devamı

Öte yandan 7 Haziran’da İzmir 2. Bölge 7. sırada aday gösterilen Savcı Sayan da bu kez İzmir listelerinde yer bulamadı.

Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)

AK Parti Aydın’da Sadık Atay liste dışı

- AK Parti’nin Aydın Milletvekili aday listesinde köklü değişiklikler oldu. 7 Haziran’da birinci sıradan Aydın Milletvekili seçilen Sadık Atay listede yer bulamazken, 12 Eylül’de Ankara’da gerçekleşen kongrede MKYK üyesi seçilen işadamı Mehmet Erdem liste başı oldu.

Aydın’ı bir önceki dönem 3 milletvekili ile temsil eden ancak 7 Haziran’daki seçimlerde eski milletvekillerini listeye almayan AK Parti, liste başı olan ve milletvekili seçilen Sadık Atay’a 1 Kasım tarihinde yapılacak seçimlerde listede yer vermedi. Bir önceki dönem aday gösterilmeyen Mehmet Erdem listenin ilk sırasına otururken, ikinci sırada bulunan avukat Abdurrahman Öz yerini korudu. 7 Haziran’da dördüncü sırada yer alan bankacı Mustafa Savaş, bu kez aday gösterilmeyen Zeynep Karahan Uslu’dan boşalan üçüncü sıraya yerleşti. Listede işadamı Hakan Çağlar Erürker ve Hilmi Yıldırım ilk kez aday gösterildi. Altıncı sıradaki Ersin Esenlik bu kez dördüncü sırada aday gösterildi. AK Parti, bir önceki seçimde aday gösterdiği Cengiz Altıntaş’a da bu kez listede yer vermedi.

Haberin Devamı

ABLASI CHP’DEN, KENDİSİ AK PARTİ’DEN ADAY

Listede en dikkat çeken isim ise daha önce aday adayı olan ancak listeye giremeyen Hakan Çağlar Erürker oldu. Ablası Ferda Çağlar Erürker, CHP 6’ıncı sıra adayı olan Hakan Çağlar Erürker, listenin son sırasında yer aldı.

ATAY: LİSTEYE SAHİP ÇIKACAĞIZ

7 Haziran’da milletvekili seçilen ancak bu kez liste dışı kalan Sadık Atay, "Bizim umudumuz güçlü bir hükümet ve ardından da terörü bitirmek. Şahsımızla ilgili bir beklenti içinde olmadık ve olmayız. Yeter ki memlekette işler yoluna girsin. Parti büyüklerimiz bu listeyi uygun görmüş biz de sahip çıkarak, canla başla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Muğla’da 3 yeni isim

Haberin Devamı

AK Parti, Muğla’da 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçime, 7 Haziran’daki listesinde 3 ismi değiştirerek girecek. İkinci sıradan girdiği seçimde milletvekili olan Hasan Kökten bu defa listede yer almadı. Kökten’in yerine AK Parti Muğla eski İl Başkanı Nihat Öztürk aday gösterildi.

Yeni listeye Kökten’in yanı sıra Mehmet Yavuz ve Özben Yelda Erol Gökcan da giremedi. Orman Mühendisi Muhittin Kayabaş dördüncü sıradan, bürokrat İsmail Baykal ise altıncı sıradan listede yerini alan yeni isimler oldu.

İkinci sıradan aday gösterilen AK Parti Muğla eski İl Başkanı Nihat Öztürk, "7 Haziran’daki seçimde aday gösterilmediğim için kimseye küsmedim, kırılmadım. Seçim döneminde aday arkadaşlarım ile birlikte gece-gündüz çalıştım. Kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu an büyük mutluluk içerisindeyim. Muğla’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AK Parti’nin Muğla’daki diğer milletvekili ve sıraları şöyle:

"Birinci sıra milletvekili ve turizmci Hasan Özyer, üçüncü sırada evhanımı Elvan Göçer, beşinci sırada emekli albay Mehmet Tire."

Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)

Balıkesir AK Parti’de 2 kadın aday liste dışı

AK Parti’de merakla beklenen aday listesi açıklanırken; 7 Haziran’daki seçimlerde dördüncü sırada yer alan Ayşe Kardaş ile yedinci sıradan gösterilen Hilal Demirözer liste dışında kaldı.

Geçen seçimlerde Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı ile Ali Aydınlıoğlu’nu Meclise gönderen AK Parti, bu üç ismi yine liste başında tuttu. Ancak dördüncü sıra adayı Ayşe Kardaş’ın yerine beşinci sıradaki Kasım Bostan geldi. Kepsut’un Bükdere Köyü’nde doğan Bostan, Başbakanlık Müşavirliği yaptı. Daha önce sekizinci sırada olan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Gazeteci Mustafa Canbey ise beşinci sıraya yükseldi. Daha önce listeye giremeyen Mehmet Emin Karatan bu kez altıncı sırada yer buldu. AK Parti Gençlik Kolları’nda uzun süre başkanlık yapan avukat Hasan Demiraslan yedinci, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Av. Hasan Şafak da sekizinci sırada yer aldı. AK Parti’de üç ay önceki seçimde 8 kişilik listede bulunan Ayşe Kardeş ile birlikte Mehmet Bayyiğit, Hilal Demirözer bu kez listeye bile giremedi.

AK Parti’nin Balıkesir’deki milletvekili aday listesi sırasıyla şu isimlerden oluştu: Avukat mevcut Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Mevcut Milletvekili Sema Kırcı, eğitimci olan mevcut milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Bürokrat Kasım Bostan, Gazeteci Mustafa Canbey, Müteahhit Mehmet Emin Karatan, Avukat Hasan Demiraslan ve Avukat Hasan Şafak.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

Manisa AK Parti’de ilk sıra bu kez Selçuk Özdağ’ın

MANİSA’dan 4 milletvekili çıkaran AK Parti’nin erken seçim listesindeki ilk 4 isim, mevcut milletvekillerinden oluştu. Geçen seçimde ikinci sıradan listede yer verilen mevcut milletvekili Selçuk Özdağ, 1 Kasım listesinde birinci sıradan aday gösterildi. Ayrıca geçen seçimde üçüncü dönem yasağına takılan ve bu seçimde aday gösterilmesi beklenen Hüseyin Tanrıverdi’nin listede yer almaması şaşkınlık yarattı.

CHP ve MHP’nin ardından AK Parti’de listelerini açıkladı. AK Parti Manisa’da ilk dörde mevcut milletvekilleri getirildi. Geçtiğimiz Genel Kurul’da parti MKYK ve Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Selçuk Özdağ’ın erken seçim listesindeki yeri ikinci sıradan birinci sıraya yükseldi. 7 Haziran’ın birinci sıra adayı Recai Berber ise ikinci sıra geriledi.

Geçen seçimde AK Parti Manisa’da Recai Berber, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, Murat Baybatur, Şule Tunalı, İsmail Bilen, Musa Yılmaz, Güzide İçen Kasap ve Bilal Temel listesi seçmene sunulmuştu. Şule Tunalı, Musa Yılmaz ve Bilal Temel’in listeye giremediği belirtildi. Erken seçim listesinde sırasıyla mevcut milletvekili Selçuk Özdağ, mevcut milletvekili Recai Berber, mevcut milletvekili Uğur Aydemir ve mevcut milletvekili Murat Baybatur, eski milletvekili ve avukat İsmail Bilen, mimar Güzide İçen Kasap, Ergün Kararoğlu, siyaset bilimci Ozan Erdem, Abdulkadir Aksu’nun danışmanlığını yapmış olan Nevzat Büküm yer aldı.

ARINÇ VE TANRIVERDİ DÖNEMİ SONA ERDİ

Manisa AK Parti’de uzun yıllar Bülent Arınç ve Hüseyin Tanrıverdi’nin ağırlığı bulunuyordu. Bülent Arınç’ın 24’üncü dönemde Bursa’dan aday ağabeylik görevini Tanrıverdi yürütmüştü. Erken seçimde üçüncü dönem yasağını geride bırakan Tanrıverdi’nin aday gösterilmesi bekleniyordu. Ancak Tanrıverdi’nin listeye alınmaması şaşkınlık yarattı. Partinin Manisa’daki ’ağabey’ konumuna da seçilirse üçüncü dönemine girecek olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ yükseldi.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, (DHA)

Çanakkale AK Parti’de sürpriz liste

ÇANAKKALE’de 2002’den bu yana 2 vekil çıkaran, 7 Haziran seçimlerinde ise vekil sayısı 1’e düşen AK Parti, 1 Kasım seçimleri öncesi listeyi revize etti. 7 Haziran’da 2’nci sıradan aday gösterilmesine rağmen yeniden milletvekili seçilemeyen eski vekil avukat İsmail Kaşdemir’in yerine 1 Kasım seçimleri için ikinci sırada Ayhan Gider yer aldı.

AK Parti Çanakkale’de 7 Haziran’da birinci sıradan avukat Bülent Turan, ikinci sıradan avukat İsmail Kaşdemir, üçüncü sıradan Jülide İskenderoğlu ve dördüncü sırada Sebahattin Güner aday gösterilmişti. AK Parti bu listeyle girdiği 7 Haziran seçimlerinde 1 milletvekili çıkarabildi. Avukat Bülent Turan milletvekili seçilirken, mevcut milletvekili avukat İsmail Kaşdemir ise ikinci sıradan aday gösterilmesine rağmen yeniden seçilemedi. Bunun üzerine AK Parti 1 Kasım seçimleri için listede radikal bir değişiklik yaptı. Milletvekili avukat Bülent Turan yeniden birinci sıradan aday gösterilirken, 7 Haziran’da aday adayı olmasına rağmen listeye giremeyen Ziraat Mühendisi Ayhan Gider bu kez ikinci sırada yer aldı. İl Kadın Kolları eski Başkanı Jülide İskenderoğlu üçüncü sıradaki yerini korurken, yine 7 Haziran’da aday adayı olmasına rağmen listeye giremeyen KÖY-KOOP Eski Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz bu kez dördüncü sıra adayı oldu.

AK Parti İl Başkanı avukat Erdener Can, yaptığı değerlendirmede, "Çanakkale’de ikinci vekili tekrar almak istiyoruz. İl genelinde birinci parti olmak istiyoruz. Bu listenin çok güçlü olduğunu düşünüyorum. Milletimizin takdiri çok önemli. Çanakkalemize hayırlı olsun" dedi.

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA)

Uşak Ak Parti'de Eyüp Özekin bu kez listede yok

UŞAK’ta 7 Haziran seçiminde oy kaybı yaşayan, Meclis’te 2 olan milletvekili sayısı 1’e düşen AK Parti, 22’nci dönem milletvekili doktor Alim Tunç’u 2’nci sıra adayı gösterdi. 10 Kasım’da ’Olmasaydı da olurduk’ ilanı veren Eyüp Gökhan Özekin bu kez listeye konulmadı.

Uşak’ta AK Parti’den 13 kişi milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı. Geçen seçimde ikinci sıra milletvekili adayı gösterilen, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü 10 Kasım’da bir gazetede yayınlanan ve tepki çeken ’Olmasaydı da olurduk’ ilanını veren bir derginin imtiyaz sahibi iç mimar Eyüp Gökhan Özekin bu kez listede yer almadı.

AK Parti Uşak Milletvekili Avukat Mehmet Altay birinci sırada yerini alırken, Eyüp Gökhan Özekin’in yerine 22’inci Dönem AK Parti Uşak Milletvekili doktor Alim Tunç yerleşti. Üçüncü sırada ise işadamı Hüseyin Keskin yerini korudu.

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)

AK Parti Denizli’de 2 vekil liste dışı

DENİZLİ’de AK Parti’nin milletvekili aday listesinde büyük sürpriz yaşandı. AK Parti’nin iki milletvekili Bilal Uçar ile Mehmet Yüksel listeye giremedi.

Denizli’den AK Parti’de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin ilk sırada yer aldığı listede, eski bakan ve Denizli milletvekillerinden Selma Aliye Kavaf’ın ablası AK Parti’nin kurucu üyelerinden Sema Ramazanoğlu ikinci sırada yer aldı. Geçtiğimiz günlerde milletvekili aday adayı olabilmek için AK Parti Denizli İl Başkanlığı’ndan istifa eden Şahin Tin, listede 3’üncü sırada yer aldı. Avukat Cahit Özkan 4’üncü sırada yer alırken, 7 Haziran milletvekili listesinde 5’inci sırada yer alan elektrik mühendisi Osman Yüceliş ile 6’ncı sıra adayı veteriner Emin Okkaya yerlerini korurken, gençlik kolları üyesi Muhammed Bekir Ege ise 7’nci sırada kendine yer buldu.

AK Parti’de iki milletvekili Bilal Uçar ile Mehmet Yüksel’in listede yer almaması, büyük sürpriz olarak değerlendirildi.

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!