Aile içi şiddete son

Güncelleme Tarihi:

Aile içi şiddete son
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2009 00:00

Muğla’da geçen yıl başlatılan “Çocuktaki Değişimi Anlama, Sağlıklı Aile ve Toplum İlişkileri Güçlendirme Projesi” amacına ulaşıyor.

Haberin Devamı

MUĞLA Valiliği’nin, son yıllarda artma eğiliminde olan intihar girişimlerini, aile içindeki şiddeti azaltmak, bireylerin birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak, uzlaşma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı, “Çocuktaki Değişimi Anlama, Sağlıklı Aile ve Toplum İlişkileri Güçlendirme Projesi” değerlendirildi.
Vali Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Mestan Yayman, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan ile merkez ilçeye bağlı okulların müdürleri ve rehber öğretmenlerin katıldığı toplantıda, en önemli amacın, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızdaki değişiklikleri küçük yaştan itibaren anlayarak, ailede ve toplumda şiddetin azaltılması suretiyle, toplum barışının sağlanması olduğunu söyledi. Yayman, boşanmaların, aile içi ve toplumdaki şiddet olayları ve intiharların azaltılması ile toplumda huzurun hakim olacağına dikkat çekerek, “Toplumda şiddet azalırsa yerini huzur alır” dedi.

Başarıya inanıyoruz

Haberin Devamı


Proje uygulamasıyla, geçtiğimiz yıl ilk etapta il genelindeki 7 bin öğretmenin yanında, din görevlilerine ve güvenlik güçlerinin de eğitildiği belirtildi. Projeyle ilgili öğretmenler arasında anket de uygulandı, 5 bin 996 yanıt alındı. Öğretmenler proje uygulamasının yüzde 85 başarılı olacağını bildirdi.
Uygulama sonuçlarının başarısı hakkındaki soruya da yüzde 4, ‘başarısız’, yüzde 3 ‘bu konuda kesin fikrim yok’, yüzde 94 ‘başarıdan eminim’ yanıtı verdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!