‘Ağlama boncuk gözlüm, sevindirme onları’

Güncelleme Tarihi:

‘Ağlama boncuk gözlüm, sevindirme onları’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 00:00

Bingöl’de görev dönüşü mayınlı saldırıda şehit düşen sekiz polis memurundan 28 yaşındaki Samet Kırcalı, memleketi İzmir’de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Kırcalı’nın Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, Malatya’daki törenin ardından askeri uçakla Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’na, oradan da polis eskortu ve sirenleri eşliğinde Bostanlı’daki baba ocağına getirildi.
Burada kalabalık bir grup tarafından karşılanan şehit polisin naaşı, dua okunmasının ardından, resmi törenin yapılacağı Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’ne getirildi.
Kortejin evden camiye hareketi sırasında, polis araçlarının da Türk bayraklarıyla donatıldığı görüldü.
Cenaze namazı öncesi, elinden bir an olsun ağabeyinin fotoğrafını bırakmayan Firdevs Kırcalı ve halası Zehra Kırcalı, tabuta kapanıp uzun süre ağladı.
Firdevs Kırcalı’nın, “Son kez gördüm onu. Ağabeyim benim, ben onsuz nasıl yaşarım” sözleri yürekleri dağladı.
Baba Şaban Kırcalı da yakınları tarafından güçlükle teskin edildi.

Haberin Devamı

‘Ağlama boncuk gözlüm, sevindirme onları’

Kremiyle yollamıştım
Kocaeli Üniversitesi iletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdikten sonra iş bulamayınca polis olup Bingöl’deki görevine başlayan Samet Kırcalı’nın eşi Duygu Kırcalı’nın konuşması ve davranışları, herkesi gözyaşına boğdu.
Acılı şehit eşi, “Ben onu 12 yıl bekledim. Henüz 1.5 yıllık evliydik. Çeyizimin yarısını dahi açmamıştım. Karşıyaka’da, Şemikler Lisesi’nde herkes bizim aşkımızı konuşuyordu. Sakın ağlamayın. İzmir sana şehidimi getirdim. O, 35.5’luydu. Nasıl kıydılar ona! Bakın ona, selam verin. Zeytin gibiydi. İşsiz olduğu için polis oldu. Zırhlı araçları bile yoktu. Özel Harekatçı olmak istedi. İzin vermedim. ‘Dağlara çıkma’ dedim. Nereye gittin Samet’im? Ben onu, oraya gönderirken yanına kremini vermiştim. Elleri, ayakları çatlamasın diye... Böyle mi olacaktı” diye bağırdı.
Gözyaşlarını sildi
Gördüğü tüm polislere el sallayan, elindeki Türk Bayrağı’nı da gururla havaya kaldıran Duygu Kırcalı, bir ara, çelenk taşıyan Çevik Kuvvet polislerinden birinin yanına geldi ve yanağını koluna yaslayarak adımlarını attı.
Bu sırada ağlayan polis memurunun da gözyaşlarını eliyle silen Kırcalı, “Ağlama sakın, kuzum benim. Ağlama boncuk gözlüm. Sevindirme onları. Sana benziyordu. Ciğerimi yaktı” diye haykırdı.
Bu tablo, görenlerin yüreğini bir kez daha dağladı.
Yakınlarının koluna girdiği Duygu Kırcalı, tabutu da son kez ellerken, asker selamıyla şehit eşine son görevini yaptı.
Kalabalığın alkışlarla, yakınlarının, “Bu son şehit olsun” diye uğurladığı Samet Kırcalı, Işıkkent Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!