Ağa'nın eli tutulmaz

Güncelleme Tarihi:

Ağanın eli tutulmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 00:00

İlk maçında Pınar KSK’den 24 sayı fark yiyen yeşil-beyazlı ekip, ardından Mehmet Okur, Kambala ve Jasaitis’in forma giydiği Türk Telekom ile Ersan İlyasova ve Vujacic’in yer aldığı Anadolu Efes’i dize getirip sekizli finallere kalmayı başardı.

Haberin Devamı

SPOR Toto Türkiye Kupası (C) Grubu’na Pınar KSK hezimetiyle başladıktan sonra kadrosunda Mehmet Okur, Jasaitis, Kambala gibi yıldızların yer aldığı Türk Telekom ile Ersan İlyasova, Vujacic ve Barac’ın forma giydiği Anadolu Efes’i üst üste yenerek grup birincisi olan Aliağa Petkim bayram yapıyor. Üç sezondur yer aldığı Beko Basketbol Ligi’nde düşmekten hep son maçta kurtulan yeşil-beyazlı ekibin Antrenörü Burak Bıyıktay, “En zor gruptan lider çıkarak bu yıl düşme kabusu yaşamayacağımızı gösterdik” dedi.

Kabustan uyandılar

Pınar KSK’ye 24 sayı farkla yenilmelerinin ardından umutsuzluğa kapıldığını belirten Bıyıktay, “KSK maçı benim için büyük hayal kırıklığı oldu. Ne yalan söyleyeyim, şansımızın kalmadığını düşündüm. Oyuncularımla yaptığım toplantıda, ‘Diğer iki maçta ev sahibine yakışır mücadeleyi gösterelim’ dedim. T.Telekom ve Anadolu Efes’in sadece bir oyuncuya ödediği para bile bizim bütçemizden fazla. Öğrencilerim beni mahçup etmedi. Grup birincisi olmamız ise mutluluğumuzu ikiye katladı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Savunmada değişim

Türk Telekom’a 88, Pınar KSK’ye 90 sayı atan Anadolu Efes’i 55 sayıda tutmanın da önemli olduğunun altını çizen Burak Bıyıktay, “Bugüne kadar Aliağa Petkim’in en önemli eksiği olan savunma konusunda farklı olacağız. Pota altında iyi bir oyuncuya daha ihtiyacımız var. Araştırmalarımız devam ediyor. Bir takviye daha yapıp, Aliağa taraftarlarına nice büyük zaferler hediye etmek istiyoruz” dedi. Denenmek için İzmir’e davet edilen ABD’li Plaisted’tan son anda vazgeçen İzmir ekibinde arayış sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!