Afyonlu'dan stat sorununa çözüm önerisi

Güncelleme Tarihi:

Afyonludan stat sorununa çözüm önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 01:24

İZMİR'de geçtiğimiz sezondan bu yana devam eden stat sorunu kulüpleri ve futbolseverleri canından bezdirirken, Fransa'da yaşayan İzmirli işadamı Faik Afyonlu, yıkım aşamasında olan ve henüz yeniden inşa ihalesi bile yapılmayan Alsancak Stadı'nı 45 günde maç oynanır hale getirebileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Yıkımı bir ay içinde tamamlanacak emektar tesiste çim zeminin hazır olduğunu hatırlatan Afyonlu, "Dünya standardında 15, 20, 25 bin kişilik portatif tribünleri bir buçuk ay içinde monte edip, ilk yarının ortalarından itibaren Alsancak Stadı'nda lig maçı oynanmasını sağlayabilirim" şeklinde konuştu.

Sahibi olduğu Master Avent firmasının Fransa'nın pek çok kentinde festivallere, spor müsabakalarına, toplumsal etkinliklere portatif tribünler inşa ettiğini belirten Faik Afyonlu şu bilgiyi verdi:
"Statik hesaplamaları ve zemin etütleri son derece dikkatli yapılan, yüksek kaliteli ve dayanıklı malzemeden imal edilen bu tribünleri kapısından turnikesine kadar her şeyiyle hazır teslim ediyor, sözleşme süresi bittiğinde de toplayıp götürüyoruz. Limanın stada yakın olması nakliyeyi kolaylaştırır. Malzemeler geçici kabulle geleceği için gümrük sorunu da olmaz. Bu sezonu kurtarmak için ideal bir yöntem."

Haberin Devamı

Soruna fırsatçı bir anlayışla yaklaşmadığını, doğduğu büyüdüğü kente yardımcı olma dışında bir amaç taşımadığını sözlerine ekleyen Faik Afyonlu, " Fransa'da olsam, sorunu çok yakından takip ediyor ve koca kentte maç oynanacak bir stat bulunmamasına bir İzmirli olarak çok üzülüyorum. Türkiye'nin üçüncü büyük kentinin böyle bir sorun yaşamasını kabul etmek mümkün değil. Türkiye Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İzmir kulüplerinin yöneticileriyle oturup konuşuruz. Olayın mali boyutunu bakanlığın katkısının yanı sıra, hasılattan pay alma yoluyla da çözebiliriz" ifadesini kullandı.

KİMDİR

TİRE'de 1952 yılında doğan Faik Afyonlu yıllardır tekstil sektöründe çalışıyor. Kendi yarattığı "Tirelli" markasıyla gömlek ve ayakkabı üreten Afyonlu, Fransa'dan Avustralya'ya kadar geniş bir yelpazede ticaret yapıyor. Futbolun da içinde olan Faik Afyonlu, Ali Uras, Şenes Erzik ve Levent Bıçakçı dönemlerinde Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu'nda görev aldı. Afyonlu Altay'da yöneticilik de yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!