Afrikalı zeybeği Japon’un türküsü

Güncelleme Tarihi:

Afrikalı zeybeği Japon’un türküsü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Dünyanın farklı kıtalarından Türkçe öğrenmek için, Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) İzmir Şubesi’ne gelen yabancı öğrencilerin Konak Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki mezuniyet töreni çoşku içinde geçti.

Haberin Devamı

Afrikalı öğrenciler Ege Zeybeği oynadı, Japonlar bağlama eşliğinde türkü söyledi, Kazaklar geleneksel danslarını sergiledi, Kosovalılar halay çekti, Endenozyalılar şiir okuyup, müzikal skeçlerle etkinliğe renk kattı.
TÖMER İzmir Şubesi Müdürü Murat Caner, “TÖMER birçok dili öğretmesinin dışında bugüne kadar birçok farklı kültürdeki öğrenciyi bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadı” dedi.

Tiyatro işbirliği

YAŞAR Üniversitesi Grafik Tasarım Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencileri Deniz Ulucan, Seda Yılmaz, Beril Gidiş ve Gizem Kızıltan, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Karataş Hacı Şakir Eczacıbaşı İlköğretim Okulu 6. ve 7. sınıf öğrencilerine “Deli Dumrul” adlı oyunu çalıştırdı. İzdüşüm Tiyatrosu’nun yönetmeni Ozan Karagül de yardımcı oldu.
 İki ay süren sahneleme çalışmaları sırasında ilköğretim okulu öğrencileri, rollerine uygun olarak sahne tekniği, diksiyon ve dans eğitimi aldı. Dekorlar ve kullanılan kostümleri de üniversiteliler tasarladı. Okulun tiyatro salonunda sahnelenen oyun, başta veliler olmak üzere izleyen herkes tarafından çok beğenildi ve uzun süre alkışlandı.

Edebiyat’taN 556 mezun

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi’nin 556 yeni mezunu,  Prof. Dr. Yusuf Vardar -MÖTBE- Kampus Kültür Merkezi’ndeki diploma töreninde buluştu.  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, başarılarından dolayı öğrencileri, öğretim üyelerini ve aileleri kutladı, asıl sınavın şimdi başladığını söyledi.
Dekan Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu ise öğrencilere, “Zorlu iş yaşamında inandığınız değerlere sahip çıkarak, yılmadan mücadele edin” öğüdünü verdi. Konuşmaların ardından mezunlar bitirme belgelerini aldı, sonrasında büyük bir coşkuyla keplerini fırlattı.

Yolunuz açık olsun

EGE Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu, Yusuf Vardar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle 199 öğrenci mezun etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süer Anaç, “Türk ekonomisine artı değerler katacak öğrencilerimizin gururunu taşıyoruz ve öğrencilerimizin Türk ekonomisinde çok güzel bir yere geleceğine inanıyoruz” dedi. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan da tüm mezunların yollarının açık olmasını diledi.
Okul birincisi Çağrı Zengit, ikinci Nuray Durmaz ve üçüncü Muhammed Koçak’a birer plaket verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!