Adli personelden dayak protestosu

Güncelleme Tarihi:

Adli personelden dayak protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Adliyesi'nde çalışan memurlar, bir arkadaşlarının tartıştığı polis memurunca dövüldüğünü belirterek protesto gösterisinde bulundu.

Yazıişleri müdürü, zabıt katibi, mübaşir ve odacıların da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, dün saat 12.00'de bina önünde toplandı. Basın açıklaması yapan memurlar, dün adliyeye alkollü yakalanan bir sürücüyü getiren Balçova Karakolu'nda görevli polis memuru Ali Acar'ın, tartıştığı zabit katibi Burak Onargan'ı dövdüğünü iddia etti, ‘‘Bu saldırıyı kınıyoruz'' dedi.

Memuruz, sahipsiziz

MEMURLAR, yargı çalışanları olarak zor şartlarda, biriken iş yükünün altında, fiziki imkansızlıklar ve yüzde 25 personel açığıyla çalıştıklarını söyledi. Yaşanan gecikmelerden kendilerinin sorumlu olmadığın dile getiren protestocu memurlar, bu tür saldırılara maruz kalmak istemediklerini söyledi. ‘‘Memura kalkan eller kırılsın'' ‘‘Memuruz, haklıyız, sahipsiziz'' sloganları atan topluluk, açıklamadan sonra dağıldı.

ÖNCEKİ sabah savcıya başvuran izmir 3. Sulh Ceza Mahkemesi zabıt katibi Burak Onargan, evrak yüzünden çıkan tartışmadan sonra polis memuru Ali Acar'ın kendisini tuvalette dövdüğünü belirtmişti. Onargan 3 günlük rapor alırken, Acar da kendisinin saldırıya uğradığını öne sürekek karşı şikayette bulunmuştu. Nöbetçi mahkeme, davacı sanıkların tutuksuz yargılanmalarına karar vermişti. İZMİR (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!