Aday adayı bolluğu

Güncelleme Tarihi:

Aday adayı bolluğu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2008 00:00

Siyasi partilerde yaprak dökümü yaşandı. MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu başta olmak üzere 20 il yöneticisi, 6 ilçe başkanı, 138 ilçe Yönetim Kurulu Üyesi istifa etti.

YÜKSEK Seçim Kurulu’nun yerel seçimlerde aday olmayı düşünen siyasi partilerin il, ilçe ve belde başkan ve yöneticiler ile kamuda çalışanların görevlerinden istifa etmeleri için verdiği sürenin dolmasıyla birlikte siyasi partilerde yaprak dökümü yaşandı. CHP’de 11 İl Yönetim Kurulu Üyesi, 11 İlçe Başkanı, AKP’de 18 Yönetim kurulu üyesi görevlerinden ayrıldı.

İl başkanlığını bıraktı

YSK’nın yerel seçimlerde aday olacak il, ilçe, belde başkan ve yöneticileri ile kamu görevlilerinin 1 Aralık Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar istifa etmesini istemesi siyasi partilerin teşkilatlarının boşalmasına neden oldu. Adaylığı düşünen partili ve kamu görevlilerinin bir çoğu son günü bekleyerek istifalarını verdi. İzmir’de istifaların en çok yaşandığı parti MHP oldu. MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu, İl Başkanlığı görevinden istifa etti. Dervişoğlu ile birlikte 20 İl yöneticisi de görevlerinden ayrıldı. MHP’de ayrıca altı İlçe Başkanı ile 138 İlçe Yönetim Kurulu Üyesinin istifa ederek aday adaylığı başvurusunda bulundu.

MHP’den istifa edenler

İl Yönetim Kurulu Üyeleri Sertaç Teknecioğlu, Hakan Ürün, Y.Şeyda İnal, Alpay Gökmen, Mehmet Koyukan, Mehmet Toptaş, Hasan Zerek, Ayhan Sürenkök, İhsan Gülle, Ali Haydar Erdem, Mutlu Acar, Hatice Pınarbaşı, Bülent Özçalışkan, Tuncer Kılıç, Halit Arık, Süleyman Bacınoğlu, Selami Budak, Erol Eroğlu, Halit Gürbüz Cangir, Hikmet Arslan istifalarını İl Başkanlığı’na sundu. Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Karakaya, Dikili İlçe Başkanı Yücel Asma, Karaburun İlçe Başkanı Hüsnü Ünsal Türkbay, Karşıyaka İlçe Başkanı Cengiz Önbaş, Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Esen, Torbalı İlçe Başkanı Behçet Çınar de İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti. MHP’den sonra aday adaylığı için istifa edenlerin sayısının en fazla olduğu parti CHP oldu. CHP’de 11 ilçe başkanı ve 9 il yönetim kurulu üyesi istifa etti. CHP’de çok sayıda ilçe yönetim kurulu üyesi de istifalarını sundu. CHP’de Buca İlçe Başkanı Mehmet Süne ile Konak İlçe Başkanı Sıtkı Kürüm ile başlayan istifa furyası Aliağa İlçe Başkanı Turgut Oğuz, Çiğli İlçe Başkanı Ayhan Güneş, Balçova İlçe Başkanı Salih Küçükbayrak, Narlıdere İlçe Başkanı Halil Serbeş, Güzelbahçe İlçe Başkanı İhsan Seyhan, Kınık İlçe Başkanı Ahmet Özkan, Bayındır İlçe Başkanı Şenay Çetinbaş, Beydağ İlçe Başkanı Mehmet Soğukkuyu, Selçuk İlçe Başkanı Bekir Gündüz ile devam etti. İl yönetiminden de Merih Şan, Mesut Ak, Eylem Sedef Ayten, Savaş Akıncı, Ali Zorer, Muhsin Kara, Gürsoy Özdamar, Mümtaz Rodos, Kenan Güloğlu görevlerinden ayrıldı.

18 kişi istifa etti

AKP’de ise 18 İl yönetim kurulu üyesi istifa etti. İstifa edenlerin isimleri şöyle oluştu:"Osman Sakman, Dursun Ali Özkan, Ahmet Kadıoğlu, Semra Cin, Osman Başterzi, Halis Güneş, Mustafa Furuncu, Ömer Alsancak, Hızır Seymenoğlu, Nurhan Erbil, Mehmet Çalmaz, Nurettin Albaş, Murat Cennet, Atilla Atlı, Kerem Baykalmış ile Metin Karabacak, Hüseyin Nazlı, Yıldırım Kaya." DSP’de de Karşıyaka İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, Konak İlçe Başkanı Nuri Erdumlupınar, Bayındır İlçe Başkanı Hasan Tıraşoğlu istifa ederken, Demokrat Parti’de ise adaylık için Bayındır ilçe Başkanı Necati Yüksekdağ, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çetin Gençsoy ile Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz istifa etti. Anavatan Partisi’nde Çiğli İlçe Başkanı Abdullah Öndeş, Menemen İlçe Başkanı Abdullah Üçyol, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Taymaz adaylık için görevini bıraktı.

KAMUDAN

İSTİFALAR

Kamu personeli arasında aday adaylığı başvurusunda bulunanların çoğunluğunun tercihi CHP oldu. Kamuda istifa edenler arasında öğrenilenlerin isimleri ise şöyle oldu:"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Sıddık Topaloğlu AKP’den Karabağlar Belediye Başkan aday adaylığı, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Selvitopu CHP’den Karabağlar Belediye Başkan aday adaylığı, Tüm-Bel Sen Şube Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlık Daire Başkanlığı çalışanı Yaşar Gül CHP’den Çiğli Belediye Başkan aday adaylığı, ESOT Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Süleyman Pehlivan CHP’den Bornova Belediye Başkanlığı, Büyükşehir Parklar ve Bahçeler Daire Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Kerim Özer CHP’den Bornova Belediye Başkanlığı, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Şenol CHP’den Gaziemir Belediye Başkan aday adaylığı, Konak Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mehmet Aksu MHP’den Karabağlar Belediye Başkan adaylığı, Konak Belediyesi Kültür Müdürü Halim Yazıcı ise CHP’den Bergama Belediye Başkan adaylığı, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı İrfan İçöz AKP’den Karabağlar Belediye Başkan aday adaylığı, Çiğli Belediye Bşakan Yardımcısı Mustafa Doğan CHP’den Çiğli Belediye Başkan adaylığı, Çiğli Fen İşleri Müdürü İbrahim Özmen CHP’den Konak Belediye Başkan adaylığı, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Ölmeztürk Buca CHP’den belediye başkan adaylığı için görevlerinden ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!