Acılı anne babanın cani serbest isyanı

Güncelleme Tarihi:

Acılı anne babanın cani serbest isyanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 00:00

Urla’da liseli Funda İşsiz’i 37 yerinden bıçaklayıp öldüren ve ömürboyu hapi cezası alan Celalettin Erkal, dava 5 yılda sonuçlanmadığı giçin CMK’nin 102. maddesi gereği serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Urla’da kız arkadaşı liseli Funda İşsiz’i (16) başka erkeklerle görüştüğü için 37 yerinden bıçaklayarak öldüren, cesedini de derin dondurucuda saklayan Celalettin Erkal’ın ömürboyu hapis cezası almasına karşın, Yargıtay aşaması 5 yılda tamamlanmadığı için yeni düzenlenen, CMK 102. maddesi gereği bırakılması genç kızın ailesini isyan ettirdi.


Bizi tehdit etti

Seyyar satıcı baba Nazım İşsiz, haberi öğrenince şok oldu, şunları söyledi:
“Müebbet alan bir kişi nasıl tahliye oldu anlamadım. Savcılarımızdan, hakimlerimizden bu kişinin hapse atılmasını istiyorum. Elini kolunu sallayarak dolaşacak, belki de beni görünce ‘sizin yüzünüden hapse girdim’ diyerek saldırabilir. Sapık ve cani olmaza böyle bir cinayeti yapmazdı. Duruşmalarda bizi sözle ölümle tehdit etti. ‘Ben buradayım, çıkınca sizin sülalenizini kurutacağım’ dedi. Yetkililerden rica ediyorum, tekrar içeri alınsın. Benim kızımı öldüren birini karşımda görünce benim de cinayet işlemem lazım. Büyüklerimiz, savcılarımız, hakimlerimiz benim onu öldürmemi mi istiyorlar? Hükümet bunu tekrardan gözden geçirsin.”

Haberin Devamı

Cezaevinde çürüsün

Ev kadını anne Huriye İşsiz de gözyaşlarını tutamadı, “Adalet bizi sırtımızdan vurdu. Benim kızım toprağın altında çürüyorsa o da cezaevinde çürümeli. Nasıl saldılarsa tekrar içeri almalılar. Delirip sokaklarda mı koşacağım? Sağlığımız bozuldu bizim. Tedavi görmemiz gerekecek” dedi.


Askerde iddiası

Huriye ve Nazım İşsiz kızlarının mezarını da ziyaret ederken, Celalettin Erkal’ın babası Cemal Erkal, “Biz bu işin duyulmaması için çaba sarfediyorduk. Ancak aradan geçen günlerin ardından tekrar duyuldu ve acılar yine tazelendi. Bu haberler ortalığı geriyor. Oğlum şimdi askerde” dedi. Buna karşın Celalettin Erkal’ın askerde olmadığı, yakınlarının evinde gizlendiği ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!