ABD’ye ’Ege Dokunuşu’’

Güncelleme Tarihi:

ABD’ye ’Ege Dokunuşu’’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

DENİZLİ Genç Tüccarlar ve İşadamları Derneği'nin, geçen ay gerçekleşen ABD gezisine katılan 10 işadamı, burada bir şirket kurdu. ‘‘Ege Dokunuşu’’ anlamına gelen ‘‘Aegean Touch’’ adı verilen şirket, Denizli'de üretilen çarşaf, nevresim, kumaş başta olmak üzere konfeksiyon ve ev tekstil ürününü Denizli markasıyla pazarlayacak.

ŞİRKET Genel Müdürlüğü'ne atanan Ercan Özdemir, ‘‘En büyük eksiğimiz ürettiğimiz ürünleri kendi markamızla satamamak. Bundan sonra ABD'de Denizlili firmaların etiketinin bulunduğu ürünler toptan ve parekende pazarlanacak. Kendi markalarımızla ABD pazarında rekabet edeceğiz’’ dedi.

ÖZDEMİR, California ve Los Angeles'te satış merkezleri açacaklarını belirtti. Dernek Başkanı Zeki Erdemir de, daha fazla üretim ve isdihdam yaratmak için çırpındıklarını, dünyanın her yanında araştırma yaptıklarını, muhataplarla birebir görüşerek işleri bu aşamaya getirdiklerini söyledi.

DENİZLİ ürünlerini ABD'ye tanıtacak tekstilciler Basri Metin, Osman Aslan, Süleyman Kabadayı, İbrahim Yanbaşlı, Haluk Kuloğlu, Hüseyin İlhan, Alaaddin Yavaşlar, Abdullah Yağcı, Necdet Özen ve Ercan Özdemir, 2001 yılı başında ABD'ye giderek satış mağazalarının açılış çalışması başlatacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!