96 dosttan lezzetli tarifler

Güncelleme Tarihi:

96 dosttan lezzetli tarifler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2010 00:00

Süper Star Ajda Pekkan’dan kahvaltıların vazgeçilmezi yumurta; İş adamı Ali Sabancı’dan, geceyarısı helvası; Gazeteci Yazar Bekir Coşkun’dan kargün aşı; Televizyon sunucusu Saba Tümer’den Karides Makarna...

Haberin Devamı

İşte bunlar çok ilginç bir kitabın içeriğinin hammaddesi.
Aynur Tartan’ın ilginç kitabı; Bak Mutfakta Kim Var tam 96 dosttan alınmış lezzetli tariflerini içeriyor. Bir çok ünlü isim sevdiği yemeği, masa kültürünü ve damak zevkini bu kitabta yansıtmış Aynur Tartan. Kitapta birbirinden ilginç notlar ve yemek tarifleri var.
En bildik yemekler
Kimi ünlü, Osmanlı mutfağının seçkin yemeklerini tanımlarken, kimi ünlü ise hergün yapılabilen yekmekleri favoriler lisetesine almış. Elbette en ilginç anlatım Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e ait. Sarıgül, yalnızların yemeği olarak bilinen Menemen ve Çoban salatayı favorisi olarak sunmuş.
Kitapta ilginç tariflerde var elbette. Sanatçı Yaman Tüzec uzakdoğu da domuz pastırmasıyla yapılan pilavı, Kayseri pastırmasıyla güncelleyince ortaya Türk Usulu Çin Pilavı çıkmış.
Yumurta ustalık ister
Kitabın bir başka ilginç saptaması ise Türk pop müziğinin gururu Ajda Pekkan’dan gelmiş. Pekkan kahvaltıyı günün en önemli öğünü olarak tanımlarken, ‘yumurta’ pişirmeninde ustalık istediğini söylüyor ve birde ekleme yapyıor; ister haşlayın, ister rafadan yapın, ister omlet hepsine de ayrı bir ustalık gerek.
Zarif bir dille anlatım
Yazar kitabının ön sözünde mutfak ve sofra kültürünün aileden geldiğini zarif bir dille anlatırken, eskilere duyulan özleme de değinmeden geçemiyor. Masada, güzel bir sofra etrafında, birbirinden leziz yemeklerin tadıldığı anlarda duyulan haz ve koyulaşan sohbetin insanları nasıl birbirine yakınlaştırdığı ayrı bir gerçek. Aynur Tartan bu anı ölümsüzleştirmek için derlemiş sanki bu kitabı.

Haberin Devamı

Aynur Tartan birbirinde ilginç tariflerle, anılarla ilginç bir yapıt çıkarmış ortaya. Bak Mutfakta Kim Var, erkeğe kadına, mutfak meraklısı herkese hararetle tavsiye edilecek bir kitap. Doğan Kitap’tan çıkmış. Eser kitapçı raflarında 26 TL fiyatla meraklılarını ve mutfak dostlarını bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!