8 milyon TL’ye test laboratuvarı

Güncelleme Tarihi:

8 milyon TL’ye test laboratuvarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2013 00:00

Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, iklimlendirme cihazlarının test edileceği uluslararası laboratuvar projesi için harekete geçti.

Haberin Devamı

İKLİMLENDİRME sektörünün büyük sorunu olan sertifikasyon, dev laboratuvar projesi ile aşılacak. Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ESSİAD) Başkanı Akın Kayacan, “Her yıl 2 milyon Euro’ya yakın para bu laboratuvarlara gidiyor. Projeden sonra bu para ülke içinde kalacak” dedi.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Teknopark alanı içerisinde 15 bin metrekare alana inşa edilecek test laboratuvarında iklimlendirme cihazlarının performans, gürültü, elektromanyetik kirlilik gibi testleri gerçekleştirilecek. İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteği ile gerçekleştirilen proje 8 milyon TL’ye mal olacak. Sektör temsilcileri projenin 2 milyon TL’sini karşılayacak. Haziran ayında ihaleye çıkılacak dev test laboratuvar projesi 2014 yılı içinde bitirilecek. Avrupa’da bir ilk olacak laboratuvarla İzmir çekim merkezi haline gelecek.

Haberin Devamı

Sıkıntı giderilecek
Test laboratuvarı ile örnek bir projeyi hayata geçireceklerini belirten ESSİAD Başkanı Akın Kayacan, Türkiye iklimlendirme sektörünün ihtiyaç duyduğu akredite laboratuvarı için hazırlıkları bitirme aşamasına geldiklerini söyledi. Kayacan, “Testler için cihazlarımızı Avrupa’ya göndermek zorunda kalıyoruz. Zaman ve maliyet konusunda büyük sıkıntılarımız oluyor. Kuracağımız laboratuvarın 8 milyon liralık maliyetinin 2 milyon lirasını sektör temsilcileri karşılayacak. Mart ayında projeyi ilgili bakanlığa teslim edeceğiz. Haziran gibi ihale sonrası temel atacağız” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!