7'den 77'ye resim kursu

Güncelleme Tarihi:

7den 77ye resim kursu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 01:09

BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'nde yer alan Sanat Atölyesi'nde açılan resim kursunda 7-77'ye eğitim veriliyor. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği kursta ortaya çıkan birbirinden güzel eserlerin, yılsonunda görücüye çıkacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Kültür ve Sanat Derneği'nin İskele Mahallesi'nde açtığı Sanat Atölyesi'nin resim kursuna çeşitli mesleklerden özellikle kadınlar katıldı. Resim öğretmeni Yasin ve Banu Ürüçoğlu'nun öncülüğünde resim tekniklerini öğrenen kursiyerler, birbirinden güzel eserler üretmeye başladı. Resimlerin, yılsonunda sergileneceği duyuruldu.

Öğretmen Yasin Uruçoğlu, "Burhaniye Kültür ve Sanat Derneği Sanat Atölyemizde 7'den 77'ye herkesle resim yapmaktayız. Ortaokul öğrencilerimizle Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine hazırlanıyoruz. Yetişkin öğrencilerimiz de her meslek grubundan kimse var. Sene içinde resimlerimizi yapıp sene sonunda da sergilerimize hazırlanıyoruz" dedi.

7den 77ye resim kursu

Haberin Devamı

Kursiyerlerden Dilek Özcan, "Bu öğretmenlerimizi tanıdığım için çok mutluyum. Bize ikinci bir hayat sundular. Severek geliyoruz. Vaktimizi güzel geçiriyoruz. Güzel bir arkadaş topluluğumuz oldu. Resimde çok ilerledik. Şimdi sergilerimiz başlayacak. Çok memnunuz. Herkesi davet ediyoruz buraya" dedi. Bir diğer kursiyer Eser Canbazoğlu, "Ben iki yıldır bu kursa geliyorum. Çok hoş bir ortam var. Sanat ortamında hissediyorsunuz kendinizi gerçekten. Banu öğretmen ve Yasin hocamız bize resmin temel ilkelerini öğretiyorlar. Biz tabi burada hobi düzeyinde resim yapıyoruz. Hobi için resim yapıyoruz. Burası çok güzel bir ortam. Gerçekten, herkesin gelip kafasını dağıtabileceği, dinlenebileceği, kendisini ifade edebileceği bir yer. Çünkü çok sıkıntılı dönemler yaşıyoruz. Burası o yüzden terapi gibi. Son derece memnunuz çalışmaktan" dedi. Sevil Çimen de, "Ben dört senedir resim çalışıyorum. Yazları yalnız çalışıyorum. Çünkü kışın yurtdışında kalıyorum. Yağlı boya çalışmaktan çok zevk alıyorum. Bura da arkadaşlarımızla mutluluk içinde gayet güzel çalışmalar çıkarıyoruz. Öğretmenlerime de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!