510 gramlık mucize

Güncelleme Tarihi:

510 gramlık mucize
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 01:12

BALIKESİR Edremit’e bağlı Akçay’da oturan Gözde Çakır’ın hamileliğinin 22’nci haftasında amniyon sıvısında (suyunda) azalma, bebekte gelişim geriliği saptandı.

Haberin Devamı

Önce Çanakkale, ardından İzmir'e gelip üniversite hastanelerine başvuran Gözde-Mehmet Can Çakır çift, tahlil sonuçları için 15 gün beklemeleri gerektiği söylenince soluğu bir vakıf üniversitesinde aldı. MR dahil pek çok tetkik sonucunda ‘Sıkıntı yok’ yanıtı alan çift içleri rahatlayıp Akçay’a döndü.

Ancak iki hafta sonra anne adayı Çakır şiddetli karın ağrısıyla Edremit’te hastaneye başvurdu. İki hafta önce doktorunun, “Suyun azalmaya başlamış, bebeğin 400 gram, seni zehirleyebilir” uyarısı yaptığı genç kadın, 25 Aralık 2013’te gebelik zehirlenmesine girdi. Tansiyonu 22’e çıkan Gözde Çakır sevk edildiği Ege Üniversitesi’nde acil sezaryene alındı. Koma halinde geldiği hastanede hem kendi, hem bebeği hayati tehlike içinde olan Çakır, 510 gram ağırlığında, 28 cm boyunda Elif Öykü’yü dünyaya getirdi. 24 haftalıkken dünyaya gelen parmak bebek boş kuvöz bulunamadığı için İzmir Kent Hastanesi’ne sevk edildi. Doğduğu gün annesinden ayrılmak zorunda kalan minik kız için yaşam mücadelesi başladı.

Haberin Devamı

470 grama düştü
Kent Hastanesi Yenidoğan Servisi Sorumlusu Uzm. Dr. Cengiz Öztürk, Elif Öykü’nün boyundan büyük bir mücadeleden zaferle çıktığını belirterek şunları kaydetti:
“Elif Öykü bize geldiğinde avucumuzun içine sığacak kadar minikti. Doğum kilosu 510 gram olmasına karşın her bebekte olduğu gibi kilo kaybetti. 13’üncü günde 470 gramdı. Her türlü tıbbı tedavi, destek ve özenli bakımla bebeğimizi büyüttük. 1 aylık olduğunda 510 grama ulaştı, boyu da 1 santim uzadı. Bebeğimize tam 165 gün anne rahmini aratmayan kuvözde baktık. Geçen 7 Haziran’da, yani doğumundan 5.5 ay sonra Elif Öykü’yü sağlıkla taburcu ederken, ağırlığı 3 kilo 410 grama, boyu 49 santime ulaşmıştı. Prematüre doğduğu için gelişimi yaşıtlarına göre geriden gelecek, ama yaşam mücadelesini kazandı ve sağlıkla büyüyor.” ? İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!