5 yıldızlı otellerde Ramazan sofraları

Güncelleme Tarihi:

5 yıldızlı otellerde Ramazan sofraları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2009 00:00

Otellerde Ramazan için hazırlıklar tamamlandı. İzmir ve Çeşme’de bulunan 5 yıldızlı oteller farklı program ve mönülerle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

BEŞ yıldızlı oteller, Ramazan ayı boyunca hazırladıkları özel programlarla müşterilerine hizmet vermeye hazırlanıyor. Sheraton Çeşme Oteli, iftar yapmak isteyen tüm misafirlere ödüllü aşçıbaşı Rahmi Yılmaz ve ekibi tarafından hem sağlıklı hem de zengin açık büfe keyfi sunuyor. Manzara restoranda sunulan Ramazan sofrasında yok yok. Organik ürünlere ağırlık verilen mönüde Türk damak tadını yansıtan zengin yemek çeşitleri yer alıyor.

Yemek ve fasıl

Crowne Plaza İzmir ise, deniz manzaralı teras alternatifi ile Punta Restaurant’ta seçkin atmosferini renklendiren Ramazan dekorasyonu ve zengin iftar büfesi ile Türk mutfağından en lezzetli örnekleri sunuyor. Gün boyunca özlemle beklenen iftar saati tüm beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Geleneksel iftariyelikler, zeytinyağlılar, sıcak yemekler, çeşitli tatlılar ve meyve çeşitleriyle zenginleştirilmiş büfeler, bu lezzetleri tercih eden konukların tüm beklentilerini karşılıyor. Konuklar akşam boyunca yemeğe eşlik eden şerbet, limonata ve köpüklü ayran servisi yanında iftar sonrasında ikram edilen çay veya salep ile yemeklerini noktalarken, gece boyunca devam eden canlı fasıl müziği gerçek bir Ramazan akşamının olmazsa olmazı olarak kulakların pasını siliyor.Hilton İzmir, her Ramazan’da olduğu gibi Fasıl Müziği eşliğinde Türk mutfağının birbirinden leziz yemeklerini, iftariyeliklerini ve tatlılarını zengin iftar sofralarında konuklarına sunuyor. Ramazan ayı boyunca iftarı doyumsuz İzmir manzaralı Level 9 Restaurant’ta açık büfe veya gruba özel bir salonda iftarını açacak olan müşteriler iftar yemeğinde, iftariyeliklerden, çorbalara, zeytinyağlı tabaklarından ana yemeklere kadar farklı mönüler ile iftarını açacak. İftar gecelerini renklendiren Ramazan davulcusu ve şerbetçi de İzmirliler için unutulmadı. Çeşit çeşit iftariyelikleri, hergün değişen çorba çeşitleri, döner kebap çeşitleri, Ramazan pidesi gibi geleneksel tatların bulunduğu günlük değişen zengin açık büfede ayrıca tatlı köşesinde güllaç, kabak tatlısı, aşure, kaymaklı kayısı, vişneli ekmek tatlısı, karışık Türk tatlıları, tel kadayıf gibi Osmanlı mutfağının eşsiz tatlılarını, Hilton misafirperverliği ve eşsiz körfez manzarasıyla konuklarına sunuyor.

Yaşatılan bir gelenek

Haberin Devamı

Mövenpick Hotel İzmir, yaklaşan Ramazan ayı boyunca keyifli iftarlarda orucunu açmak, dostlarını konforlu bir ortamda, ev rahatlığında ağırlamak isteyen İzmirliler’i bekliyor. Mövenpick Hotel İzmir özlediğiniz iftar yemeklerini Türk ve Osmanlı mutfağının en güzel örnekleri ile bezenmiş özel Ramazan büfesi ile geri getiriyor. Margaux Restaurant’da canlı fasıl müziği eşliğinde İsviçreli başaşçı Andreas Erni ve ekibi tarafından hazırlanan saray mutfağı tadındaki iftar yemekleri veya otelin salonlarında 250 kişiye kadar verilen özel iftar davetleri için Mövenpick Hotel İzmir yetkilileri şimdiden hazırlıklarını tamamladı. Mövenpick Hotel İzmir Genel Müdürü Melik Kızılcan, “Ülkemizde iftar yemeklerini paylaşmak çok eski ancak yaşatılan bir gelenektir” dedi.

Hem sağlıklı hem lezzetli

Haberin Devamı

Deniz manzarasında Grand Hotel Çeşme ise özlenen iftar yemeklerini Türk ve Osmanlı mutfağının en güzel örnekleri ile bezenmiş özel Ramazan büfesi ile geri getiriyor. “Nerede o eski ramazan sofraları” diye iç geçirenler; taleplerine göre organize edilecek fasıl müziği eşliğinde, Aşçıbaşı Hasan Karabulut ve ekibi tarafından hazırlanan saray mutfağı tadındaki iftar yemeklerini yiyecek.
Ontur Otel Genel Müdürü Gökçe Kesikçiler, “Çeşme ve İzmir’deki otelimizde Ramazan’a özel iftar sofralarımızda hem sağlıklı hem de birbirinden lezzetli yemekleri misafirlerimize sunacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!