5 BİN MÜFETTİŞ GÖNDERMEZSENİZ NAMERTSİNİZ

Güncelleme Tarihi:

5 BİN MÜFETTİŞ GÖNDERMEZSENİZ NAMERTSİNİZ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partili belediyelerin yatırımlarını hizmete açmak için iki günlüğüne İzmir’e geldi. Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes Havalimanı’nda binlerce kişi tarafından karşılandı.

Haberin Devamı


Partililer, ellerinde ABD’deki özgürlük heykelinin gözleri bağlı karikatür, üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın füze şeklinde çizildiği “Nato’ya hayır” yazılı pankart, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın fotoğraflarını gösterdi. CHP Lideri, barış işareti yapan partililere, otobüsün ön camından iki eliyle aynı şekilde yanıt verdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun havalimanından çıkışı, yüzlerce aracın konvoy oluşturması nedeniyle yarım saat sürdü.


Başbakan Kemal
Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Aliağa oldu. CHP Genel Başkanı, “Başbakan Kemal” tezahüratları eşliğinde çıktığı kürsüde, Aliağa Çok Amaçlı Kültür Merkezi’nin temelini attı, “Aliağa’ya bu güzel eseri kazandıracak olan başkanıma yürekten teşekkür ediyorum. Bu eserin temelini attığım için çok mutluyum. İnşallah seçimlerden önce açılışını da yapmış oluruz” dedi.
Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın teşekkür plaketi verdiği Kemal Kılıçdaroğlu, alandan ayrılırken partililerle tek tek tokalaştı, bir ara izdiham nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi.
CHP Lideri, Aliağa’dan Menemen’e geçti, yeni düzenlenen 8 bin metrekarelik Cumhuriyet Meydanı ve altında yapılan 300 araçlık otoparkı hizmete açtı. Törenin yapıldığı meydanda yer alan AK Parti İlçe Başkanlığı’na, üzerinde, “Sevgili Menemenliler, yeşil alan ve parkları, sokak ve meydanları meclis üyelerine peşkeş çekilen, belediyesi akbabalarca işgal edilen ilçemize sahip çıkalım. 12 Haziran 2011 üye sayımız 5 bin 500. Oy oranımız yüzde 38. Birinci partiyiz. 30 Ekim 2012. Üye sayımız 10 bin 200. Hedef 2013. Üye sayısı hedefi 17 bin. Sonuç, ak belediyecilik” yazılı dev pankart asıldı. Pankart, açılış boyunca asılı kaldı.

Haberin Devamı

5 BİN MÜFETTİŞ GÖNDERMEZSENİZ NAMERTSİNİZ


Cumhuriyet olsun
Menemen Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin sunduğu zeybek gösterisinin ardından kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’li bir belediye başkanıyla CHP’li bir belediye başkanını kıyaslayarak, şunları söyledi: “Onlar böyle bir meydan görseler, ‘Biz bunu nasıl halledebiliriz, hemen imara açalım, yandaşları getirelim, binalar kuralım buraya’ derler. CHP’li belediye başkanı ise yandaşı, cebini düşünmez, kentini ve ülkesini düşünür. Bu belediye başkanını cezalandırmamız lazım. Böyle güzel bir alan var, açarsın imara yolunu bulursun. Ama o sapına kadar CHP’li. Diyor ki, ‘Ben Menemen için çalışacağım.’ Borçla devraldı, tamamını ödedi. Şimdi sıra geldi Menemen’i güzelleştirmeye. Bu meydan onun ilk uygulamalarından biridir. Bir kenti kent yapan meydanlarıdır. Meydanlar halkın enerjisini boşattığı yerlerdir. Oralarda otururlar, gezerler, oynarlar, bayramlarını oralarda kutlarlar. Meydansız bir kent olamaz. Çağdaşlığın birinci ölçüsü budur. Kent deyince akla meydan gelir.”
Kılıçdaroğlu, meydanını adının ‘Cumhuriyet’ olması gerektiğini belirterek, “Önce, ‘Hükümet Meydanı’ demişler buraya. Başkan diyor ki, ‘Artık yeni bir evredeyiz. Baskıya, zulme karşı bir gündeyiz. Zulme direneceğimiz bir gündeyiz. Ey Türkiye, ayağa kalk ve zulme karşı diren’ diyor. ‘Bu meydanın adını Cumhuriyet Meydanı koyacağız’ diyor. Ama demişler ki, ‘Belediye meclisinden henüz geçmedi, nasıl siz adına Cumhuriyet dersiniz?’ ‘Bu meydanın adı Cumhuriyet Meydanı olsun’ diyenler alkışlasınlar. Alkış ve bayrak bir arada olunca görkemli ve güzel bir tablo ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı


Yedi açılış birden
Kılıçdaroğlu’nun üçüncü durağı Karşıyaka oldu. CHP Genel Başkanı, partili belediyenin yaptırdığı Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı, belediye ikinci hizmet binası, sağlık evi, kadın sığınma ve çocuk evi, Türkan Saylan Kız Konuk Evi, Yamanlar Gençlik Eğitim Kamp Alanı ve Cumhuriyet Anıtı’nın toplu açılış törenine katıldı. Karşıyaka’dan EBSO’ya geçen Kemal Kılıçdaroğlu, İTO’nun meclis toplantısına da katıldı, işadamlarına seslendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!