489 polis adayı eğitime başladı

Güncelleme Tarihi:

489 polis adayı eğitime başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 00:00

Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 2012-2013 eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Haberin Devamı

489 polis adayının eğitim göreceği Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen törene katılan Aydın Valisi Kerem Al, “Emniyet teşkilatımız bugün duyarlı polisler yetiştirmek misyonunu yüklenmiştir” dedi.
Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu yeni eğitim yılı açılış töreni okulun Spor Salonu'nda yapıldı. Törene Vali Kerem Al, Belediye Başkanvekili Semih Özmeriç, Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, daire amirleri, davetliler ve polis okulu öğrencileri katıldı. Şehitler ve 16 Eylül'de Bingöl'de şehit olan Aydın POMEM 9'uncu dönem mezunu polis memuru Samet Kırcalı için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı'nın okunması ve Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu tanıtım filminin izletilmesiyle devam etti. Yeni eğitim yılının açılışında konuşan Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Erdoğan, okulun 9 dönemde dört yıllık fakülte mezunu 7 bin 572 polisi mezun ettiğini belirtti. Erdoğan, “10 Ağustos 2012 tarihinde İçişleri Bakanlığı onayı ile Polis Meslek Yüksek Okulu'na dönüştürülen okulumuz bu dönem 489 öğrenciyle eğitim öğretime devam edecek. Okulumuzda 42 personel görev yapacak. İnsan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanmış, milletine ve devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren, toplum yararını kişisel menfaatlerinin üstünde tutan polisler yetiştirmeyi eğitim misyonu olarak benimsiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

VALİ AL, “POLİS, ŞEFKAT DOLU OLMALI”
Devlet ve devleti oluşturan kurumlardan beklentilerin düne göre köklü değişikliklere uğradığına işaret eden Vali Al, “Günümüzde halkın kendisi, düşüncesi ve beğenisi yöntemler için hayati derecede önem kazandı. Emniyet teşkilatımız bugün, zamanın ruhunu kavrayan, uygar dünyayı algılayan, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler, insan hakları konularında duyarlı polisler yetiştirmek misyonunu yüklemiştir. Cumhuriyetin temel niteliklerini ve milletimizin hassasiyetlerini önemseyen, devletimizin güçlü yüzü, sevgi ve şefkat dolu polis modeli idealimizdir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!