46'dan 36 bedene indi

Güncelleme Tarihi:

46dan 36 bedene indi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2014 02:03

DİLA Taşkaya, iki doğum sonrası aldığı kiloları ne yapsa, hangi diyetisyene gitse veremiyordu.

Haberin Devamı

Her iki doğumda bedenine 30 kilo eklenmişti. Onun bu durumuna artık eşi bile takılır olmuştu. Önceleri, “Zayıfla, sana onu alacağım, bunu alacağım” diye ödüller koyuyordu. En son arkadaşlarına, “Dila zayıflasın saçımı sarıya boyatacağım” bile demişti. Dila Hanım’ın kilolarıyla sorunu bütün yaşamını etkiliyordu. Üstelik ailesi, İzmir’in en sağlıklı sebze ve ot yemeklerini yapan restoranın da sahibiydi. Ancak tüm bu olanlar geçen sene arkadaşlarıyla gittikleri Uludağ tatilinde canına tak etti. Bir arkadaşlarının herkesin içinde söylediği alaycı söz onun yıllardır veremediği kilolarına veda etmesinin yardımcısı oldu. Genç kadın önce İstanbul’a gidip tüm yağlarını aldırmak için doktor aramaya başladı. Arkadaşlarının yönlendirmesiyle bu sırada kendisini İzmir Alsancak’taki Park Sima Sağlıklı Zayıflama Merkezi’nde buldu. Artık sinirleri o kadar yorulmuştu ki, merkezin genel müdürü Gülşen Altın’la konuşurken ağlıyordu.

Haberin Devamı

Alay konusu olunca

Hikayenin devamını Dila Taşkaya anlattı: “36 yaşımdaydım ama sinirlerim o kadar yıpranmıştı ki... Kilo vermek için gittiğim her yerden hüsranla dönüyordum. Tatilde yaşadığımız beni üzen bir söz sonrası bir arkadaşım Park Sima’yı tavsiye etti. ‘Beni bir doktora yönlendirin yağlarımı aldıracağım. Bu kilolardan hemen kurtulmak istiyorum’ dedim. Gülşen Hanım ise eğer onların sözünden çıkmazsam kilolarımda kurtulabileceğimi söyledi. Söz vermemi ve 26 hafta sabretmemi istedi. Aç kalmadım. Söyenenleri yaptım. Tam 28 kilo verdim. Şu an 52 kiloyum. 46 bedenden 36 bedene düştüm. Şimdi koruma programındayım. Beni gören herkes şaşırıyor. Hatta eşimle yurtdışı fuarına gitmiştik iş için. Orada bir tanıdığımız beni görünce arkadaşlara, ‘Sanırım Dila’yı eşi aldatıyor. Almanya’da yanında sarışın bir kadınla gördük’ demiş. Aslında bendim ama o kadar değiştim ve herkes beni o kiloda görmeye alışıktı ki... Tek yaptığım oyunu kuralına göre oynadım.”

Alışkanlıklarını değiştirdik

Park Sima Sağlıklı Zayıflama Merkezi Genel Müdürü Gülşen Altın, uyguladıkları yöntemle ilgili şu bilgileri verdi: “Sadece beslenme alışkanlığıyla ilgili düzenleme ve ayarlama yaptık. Bu bir diyet programı değil, yaşam tarzı oldu onun için. Alışkanlıklarını değiştirmesine yardımcı olduk. Çok büyük beslenme hataları vardı, onları ortadan kaldırdık.”

Haberin Devamı

46dan 36 bedene indi
46dan 36 bedene indi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!