42 film afişi sergiye çıktı

Güncelleme Tarihi:

42 film afişi sergiye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2010 00:00

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde düzenlenen 5. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’ne katılan sanatçıların eski filmlerinin afişleri sergiye çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Güzel Sanatlar Müdürü Vadullah Taş’ın 1969 yılından bu yana biriktirdiği film afişlerinden Köyceğiz festivaline katılan sanatçılara ait 42 afişi sergiledi. Açılışı yapan Köyceğiz Kaymakamı İbrahim Halil Çomaktekin “Sanata değer veren herkese ve Köyceğiz’e gelen tüm sanatçı dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Onur konukları

Sergi açılışına şenliğin onur konukları Selda Alkor, Engin Çağlar, Yılmaz Köksal ve yönetmen Şahin Gök’ün yanı sıra konuklardan Nihal Menzil (İkinci Bahar ve Asmalı Konak), Sabahat Doğanyılmaz (Kosmos), Korel Kubilay (eski manken ve Kosmos film oyuncusu), Nuri Alço, Vadullah Taş, Alin Taşçıyan (Sinema eleştirmeni) ile Köyceğiz Kaymakamı İbrahim Halil Çomaktekin, CHP’li Belediye Başkanı Salih Erbay ve davetliler katıldı.Sergiyi düzenleyen Vadullah Taş, “1969 yılından bu yana elime ne kadar sinema filmi afişi geçse biriktirdim. Belki tam rakam veremem ama 6 bine yakın afişimin olduğuna inanıyorum. Ülkemizin çok çeşitli yerlerindeki festivallerde bu afişleri sergiliyorum” dedi.

Afişleri imzaladılar

Haberin Devamı

Oyuncular, hep birlikte bazı afişleri imzalarken, en beğendikleri filmlerin afişleri önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!