3 milyon TL’lik arıtma tesisi

Güncelleme Tarihi:

3 milyon TL’lik arıtma tesisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 00:00

UŞAK Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) 3 milyon TL yatırımla arıtma tesisinin kapasitesini artırdı.

Haberin Devamı

 

Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, “Dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Ulubey Kanyonu’ndan geçen Dokuz Sele Deresi’nin kokusu nedeniyle gelen şikayetlerin önünü kesmek için bölgedeki arıtma tesisi kapasitesini artırdık. Bundan sonra kirlilik ve koku olmayacak” diyerek, şöyle devam etti;

“Zafer Kalkınma Ajansı ve Uşak E Tipi Kapalı-Açık Cezaevi’yle ortaklaşa yürütülen, ‘Uşak Karma OSB Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı ile Sürdürülebilir Çevre Çalışması’ projesine hız verildi. Halen devam eden çalışmalar kapsamında arıtma tesisindeki bir çok ekipman yenilendi ve yeni havuzlar işler hale getirildi. 2005’te inşa edildiğinde 16 bin metreküp / gün kapasitesine sahip arıtma tesisinin kapasitesi 24 bin metreküp / güne çıktı. Arıtma tesisinin kapasitesinin artmasıyla bölgeye yeni yatırımcıların ilgisinin artacağına inanıyorum. Türkiye’de en çevreci deri ve tekstil üretim merkezi olma yolunda ilerliyoruz.”

Haberin Devamı

CAZİBE MERKEZİ

Bölgede 220 işletme bulunduğunu ve bunun 140’nın dericilik üzerine üretim yaptığını kaydeden Küplemez, “Bölgede 4 bin kişiye iş imkanı sağlanıyor. Bu rakam ailelerle düşünüldüğü zaman 20 bin kişiye çıkıyor. Uşak Karma OSB, arıtma tesisini de güçlendirerek cazibe merkezi haline geliyor. Arıtmanın sorunsuz çalıştığı ve özellikle deri üretiminin olduğu bir bölge, yatırımcının ilgi odağı olur. Arıtma tesisi ve diğer alanlara yaptığımız yatırımlar zamanla bölge için artı değer olacak. Yeni yatırımcıların bölgemize ilgisi artacak” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!