3 mahalle yeni baştan

Güncelleme Tarihi:

3 mahalle yeni baştan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kent yenilemede ilk ciddi adım...

KONAK Belediyesi, imar planı bulunmayan veya imar affına uğrayan Cennetçeşme, Uzundere ve Devrim mahallelerinin bulunduğu toplam 101 hektar alana uygulama imar planı hazırladı. İzmir'de ilk kez yapılan imar planıyla kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi düşünülüyor.

MAYIS'tan itibaren imar planlarının uygulanacağını belirten Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, ‘‘Belediye bu bölgede yıkım yapmayacak. Cazibesini arttırarak ticari merkezlerin burada kurulmasını sağlayacağız. 3 yıl içinde bu projenin tamamlanmasını planlıyoruz'' dedi.

29 bin nüfusu olan bölgede insanların kendi aralarında anlaşarak ev sahibi olacağını belirten Belediye Planlama Müdürü Ayfer Öztürk, ‘‘Arsalarını müteahhite verip, kat karşılığı evlerini alacaklar. Kimseyi evinden etmiyoruz. Hatta kişi başına 1-2 ev bile düşebilir'' dedi.

İMAR planı hazırlanan bölgede vatandaşlarla birebir görüşülerek anket hazırlandığını belirten İzgi, ‘‘Ankette olumlu da olumsuz da cevaplar var. Çünkü insanlar düzenlerinin bozulmasını istemiyor. Ancak, sağlıklı kentleşmenin sağlanması için bu şart'' dedi.

YENİDEN yapılanması düşünülen bölgede konut alanlarına ek olarak meslek lisesi, ilköğretim okulu, belediye hizmet binası, pazar alanları, spor tesisleri, çocuk oyun alanları yapılması planlanıyor. Şehir merkezi ile ana bağlantıyı sağlayan Eskiizmir Caddesi 30 metre, çevre ile bağlantıyı sağlayan 3959 Sokak ile Radar Yolu ulaşım şeması hazırlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!