Kaçak ekmeğe karşı eylem planı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak ekmeğe karşı eylem planı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 01:06

İZMİR’deki ekmek üreticileri, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) öncülüğünde yapılan toplantıda sektörün sorunlarına çözüm aradı. EBSO, İzmir Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Ekmekçiler Odası ile Türkiye Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası temsilcilerinin katıldığı zirvede, özellikle tüketici sağlığını tehdit eden merdivenaltı üretim masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Sorunlara çözüm için eylem planı oluşturulması kararlaştırıldı. Sektör temsilcilerinin 6 Mayıs’ta tekrar biraraya gelerek son şeklini vermeyi kararlaştırdığı eylem planında; izinsiz ve hijyenik olmayan şartlarda kayıt dışı ekmek üretiminin önüne geçilmesi, üretimin Türk Gıda Kodeksi Ekmek Tebliği’ne uygun olması için bir dizi önlem alınması gibi konular yer aldı.

3 TEMEL SORUN
EBSO Meclis Üyesi Soner Çelik, sokak aralarında ve pazaryerlerinde açıkta ekmek satıldığına ve bunların nerede, hangi koşullarda üretildiğinin belli olmadığına dikkat çekerek, “Halkımıza buradan bir kez daha sesleniyoruz. Menşei belli olmayan, üzerinde nerede üretildiği yazmayan ekmekleri almasınlar. Evladınızın, ailenizin, kendinizin sağlığı ile oynamayın” dedi. Çelik, sektörün yaşadığı sıkıntıları ise atıl kapasite, firmalar arası haksız rekabet ile üretim girdilerindeki artışlar olarak sıraladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!