Beyin göçüne karşı tasarımcı transferi

Güncelleme Tarihi:

Beyin göçüne karşı tasarımcı transferi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 01:25

GENÇ girişimci Okan Ecer, lisede edebiyat öğretmeninin çıkaracağı kitap için başladığı tasarımcılık serüvenini, 20 yaşında kurduğu Re Medya ile başarı hikayesine dönüştürdü.

Haberin Devamı

Köfteci Ramiz, Pınar, Petkim ve DYO gibi Ege devi firmalara hizmet veren ve kendini “tasarım ihracatçısı” olarak tanımlayan Ecer, “Dün İstanbullu ajanslarla çalışan firmalar, bugün İzmir’de bizimle iş yapıyor. Ayrıca İstanbul’daki meslektaşlarımızdan da 65 iş başvurusu aldık. Hedefimiz İzmir’den İstanbul’a iş ve beyin göçünü tersine çevirmek” dedi ve projelerini anlattı.

Beyin göçüne karşı tasarımcı transferi

Re Medya Başkanı Okan Ecer’in hayatının dönüm noktası, lisede edebiyat öğretmeninin “Sen bilgisayardan anlıyorsun. Ben bir kitap yazacağım. Kapağını tasarlar mısın?” sorusu oldu. Bunu kabul eden Ecer, 16 yaşında ilk tasarımını yaptıktan sonra Menemen’de bir yerel gazetede dizgici olarak çalıştı. Daha sonra 2001 yılında kapanana kadar bir ayakkabı firmasında çalıştı. İşsiz kaldıktan sonra 2006 yılında bir arkadaşıyla birlikte Alsancak’ta küçük bir apartman dairesinde ajans kuran Ecer, bir yıl sonra yoluna tek başına devam etmek zorunda kaldığında henüz 20 yaşındaydı.

Haberin Devamı

Beyin göçüne karşı tasarımcı transferi

Kardeşi en büyük desteği
Hayatının bir dönüm noktası da o dönemler franchising sistemine yeni geçmiş sayılan Köfteci Ramiz’le çalışmak olan Okan Ecer, daha sonra hizmet verdiği kurumsal firmaların arasında Pınar, DYO, Petkim, Kale Seramik gibi bölge devi firmaları da ekledi ve 9 yılda yaklaşık 400 firmaya 11-12 bini bulan çeşitlilikte tasarım işleri yaptı. Şirketteki en büyük yardımcısının Ege Üniversitesi’nde Reklamcılık ve Halkla İlişkiler eğitimi alan Gizem Ecer olduğunu dile getiren ve 10’a yakın çalışanla yollarına devam ettiklerini dile getiren Okan Ecer, projelerini ve büyüme hedeflerini Hürriyet’e anlattı.

Beyin göçüne karşı tasarımcı transferi

Haberin Devamı

İstanbul’dan iş başvurusu
Genç ekipleri ve özel yazılımları sayesinde iş takibi konusunda iddialı olduklarını belirten Ecer, “Dün İstanbullu ajanslarla çalışan firmalar bugün İzmir’de bizimle iş yapıyor. Ayrıca İstanbul’daki meslektaşlarımızdan da 65 iş başvurusu aldık. 1.5 ay önce bir ilana çıktığımızda bu tabloyla karşılaştık. Bu da İzmir için umutlarımızın tükenmemesi gerektiği anlamına geliyor. Hedefimiz İzmir’den İstanbul’a iş ve beyin göçünü tersine çevirmek” dedi.

Beyin göçüne karşı tasarımcı transferi

“Biz tasarım ihracatçısıyız”
Birlikte çalıştığı kurumsal firmalar sayesinde bunların katalog, ambalaj ve stant tasarımlarını yaparak büyük bir deneyim kazandıklarını vurgulayan Ecer, “Bu anlamda biz de tasarım ihracatçısıyız. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek Türkiye’den de büyük bir network ajans çıkması için proje geliştirdik. Bunu da şöyle açıklayabilirim. Coca-Cola, Apple gibi global markalar dünyaya açılırken tek söylemle tüketiciye ulaşmak için tek ajansla çalışmışlar, bu ajansı gittikleri yerlere de götürmüşlerdir. Bir ülkeye girerken büyük birleşmeler yapan bu ajanslardan Türkiye niye çıkarmasın ve dünya çapında marka olmasın?” diye sordu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!