2010 Çanakkale’nin hamle yılı olacak

Güncelleme Tarihi:

2010 Çanakkale’nin hamle yılı olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2010 22:20

Haberin Devamı

Deniz Zaferi’nin 95. yıldönümü kutlamaları öncesinde Gelibolu Milli Parkı’nda inceleme yapan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, müjdeli haberler verdi.

ÇANAKKALE Deniz Zaferi’nin 95. yıldönümü törenlerinin kutlanacağı 18 Mart günü öncesinde, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki son durumu incelemek üzere kente gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “2010 yılını Çanakkale için yatırımlarımızda hamle yılı ilan olarak ediyorum” dedi.Eroğlu, bakanlığının her daim Çanakkale’nin hizmetinde olduğuna dikkat çekerek, “Ayrıca Gelibolu’nun bizim gönlümüzde, kalbimizde ayrı bir yeri var. Dolayısıyla buraya ne yapılsa azdır. Bu sabahtan itibaren talimatları arka arkaya vermeye başladım. Mesela Çokal Barajı Gelibolu için çok önemli. Yıldırım hızıyla bitirilmesi talimatını verdim. Baraj, gölet, sulama tesisi, ağaçlandırma ve çevreyle ilgili yatırımları biz yapıyoruz. Bütün Gelibolu Yarımadası’nın içme suyu ihtiyacını karşılayacak projelerin tamamlanması talimatını verdim” dedi.Simülasyon projesiGelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki yatırımlara da değinen Eroğlu, “Gelibolu Yarımadası’nda en büyük yatırımları bu yıl yapacağız. Dünyanın en muhteşem simülasyon merkezini Kabatepe’de yapacağız. Simülasyon merkezi projesi yarışma ile belirlendi. İhale ilanı yayınlandı. Dünyanın en ileri teknolojine sahip simülasyon merkezini kuracağız. Bu yıl için 15 milyon TL ödenek ayırdık. Ayrıca Gelibolu Yarımadası’ndaki diğer yatırımlar için de bu yıl 5 milyon lira ödenek ayrıldı. Yani toplam 20 milyon lira yatırımlara harcanacak” dedi.

ÇASİAD’A KIZDI

Haberin Devamı

Bakan Eroğlu, gazetecilerin Gelibolu Milli Park Müdürlüğü ile ilgili sorunlarla ilgili olarak Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) tarafından geçen hafta bakanlığına sunulan dosyanın hatırlatılmasına kızdı. Eroğlu, “Nereden, nereye geldiğimizi bilmek zorundalar. Çanakkale’deki eski durumu bilen bir kişi olarak söylüyorum, Çanakkale’nin adı sanı bile yoktu. Şu anda 3 milyon ziyaretçi geliyor. Eksikleri dikkate alacağız. Ama arkadaşlara da hak veriyorum. Bu kadar yapılanı görünce daha fazlasını istiyorlar” dedi.

HASSAS MADENCİLİK

Haberin Devamı

Bakan Eroğlu, Kazdağları’ndaki altın aramalarına ilişkin bir soruyu ise, “Kazdağlarının fauna ve flora açısından zengin olan bölümü zaten milli park. Biz de milli park da hiçbir şekilde bu işe müsaade etmiyoruz. Kazdağları Milli Parkı koruma altındadır. Ama diğer alanlarda, vahşi madencilik değil de çevreye duyarlı, hassas madencilik yapmak istiyorlarsa elbette ülkemizdeki tabii kaynakların değerlendirilmesine müsaade edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!