20 milyonluk lojistik üssü

Güncelleme Tarihi:

20 milyonluk lojistik üssü
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 00:00

TEDARİK zinciri yönetimi, depolama, taşımacılık ve uluslararası taşımacılık konusunda Türkiye’nin ilk beş firmasından birisi olan İstanbul merkezli Netlog, Muğla’da 20 milyon TL’lik yatırımına başladı.

Haberin Devamı

Merkeze bağlı Bayır Beldesi’nde 40 dönüm arazi üzerine yapılacak olan lojistik üssün inşaat çalışmaları nedeniyle Muğla’ya gelen Netlog Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak, yatırımın işadamı Safa Altaş’ın girişimiyle kentte yapıldığını belirtti. Çak, “Netlog Lojistik olarak Güney Ege’ye yatırım yapmak istiyorduk. Bunun için 6 ay boyunca yer aradık. Safa Altaş’ın gayretleri ile Muğla’da yapma kararı aldık. Yatırım 20 milyon TL’ye mal olacak ve yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlayacak. Böyle bir tesis bölgenin ekonomik hayatına hareket getirecektir. İzmir’de 3, Antalya’da 2, Afyon’da montajı devam eden bir tesisimiz var. Ancak Muğla’ya yapılacak olan lojistik üssü bunların arasında en büyüğü olacak. Böyle bir tesis henüz İzmir’de bile yok” dedi.

Üretin dağıtalım
Ülke genelinde birçok ulusal ve uluslararası markanın dağıtımını yaptıklarını ifade eden Çak, yerel firmaların ürettiği gıda ürünlerini de ülke genelinde dağıttıklarına dikkat çekip, “Böylesine büyük bir dağıtım ağına sahip olduktan sonra Muğla’dan bir isteğimiz var. Muğla’nın tarıma dayalı, gıda ürünlerinin de ülke genelinde dağıtımını yapmak istiyoruz. Ancak bunun için önce üretim gerekli. Bu amaçla Muğlalı işadamlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Muğla üretsin, biz pazarlayalım. Muğla’nın balı ve Datça’nın bademi ile Milas’ın zeytinyağı, hepsi önemli ürünler. Ancak bunların markalaştırılması gerekiyor. Muğla markasını üretsin, biz Muğla’ya özgü tüm gıda üretimlerini ve markalarını yurt içine ve dünyanın her yerine götürüp pazarlarız. Bölge kazansın, ülke kazansın bizim kurumsal sloganımızdır” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Netlog firmasının Türkiye’nin alanında lideri olduğuna vurgu yapan Safa Altaş, “Netlog Lojistik Grubu’nun ana hizmetleri tedarik zinciri yönetimi, depolama, taşımacılık, uluslararası taşımacılık, ana sektörleri ise kuru gıda, soğuk zincir, tekstil, otomotiv, kimya, ilaç, inşaat, teknolojidir. 12 ayrı şirkete sahip olan Netlog Lojistik Grubu’nun 3 bin 500’ün üzerinde personeli, 51 ayrı deposu 2 bin aracı bulunmakta. İşte bu grup gıda ve soğuk hava zincirine şimdi Muğla’da bir halka daha ekliyor. İnşaatı MUTSO Gelişim Hareketi üyelerinden Ahmet Karaosmanoğlu gerçekleştirecek. İnşaatın her türlü ihtiyacı Muğla’dan tedarik edilecek” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!