2 devin işbirliği

Güncelleme Tarihi:

2 devin işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 00:00

Bu yıl 81’inci kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ana sponsoru Tansaş oldu. Fuarda bu yıl ziyaretçi rekoru kırılması bekleniyor.

Haberin Devamı

 

81. İzmir Enternasyonal Fuarı ile Tansaş arasındaki sponsorluk sözleşmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tansaş Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı tarafından imzalandı.
İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs ile Migros Grubu Genel Müdürü Özgür Tort’un da katıldığı törende, İzmir’den doğan, büyüyen ve bir Türkiye markası haline gelen Tansaş’ın, Türkiye’nin ilk ve en önemli fuarına ana sponsor olmasının mutluluk verdiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Belediyemizin bağrından doğan ve birçok belediye başkanımızın emeğinin olduğu Tansaş’ın, Ege’de büyümesi, yaşaması tüm İzmirlileri memnun edecektir. Her İzmirlinin gönlünde olduğu gibi, bizim de gönlümüzde bir Tansaş var” dedi. İzmir’in ilklerin kenti olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, şunları kaydeti: “İzmir uzunca bir süredir, özellikle 80’li yıllardan itibaren çeşitli nedenlerden dolayı, diğer kentlerimizin büyüme trendinin biraz altında büyüme süreci yaşadı. Bu durum 2011’e kadar devam etti. Büyüme trendinin düşüklüğünden dolayı İzmir çeşitli eksiklerini tamamlayamamış bir kent görünümündeydi. Biz hızlı bir şekilde kentin altyapı eksiklerini tamamladık, önümüzdeki 2 yıl daha yatımlarımızı sürdürüp, eksiklerimizi yüzde 95 oranında tamamlayacağız.”
Büyüme sürdürülecek
 İzmir’in bu hızlı gelişimini sürdürebilmesi için sağlık ve tarih turizmi gibi özel alanlarda teşvik alması gerektiğini ifade eden Kocaoğlu, merkezi yönetimden bu yönde talepleri bulunduğunu dile getirerek, “İzmir kendi konumuna göre merkezi bütçeye en fazla katkı koyan bir kent olarak büyümesini sürdürmüş, 2011 yılında dünyada hızlı büyüyen 200 metropol arasından 4’üncü kent olmuştur. Şimdi hepimize düşen bir görev var. Bu büyüme trendini sürdürerek İzmir’in görece kaybettiği yılların eksiklerini telafi etmek. Gaziemir’de 5 misli büyüttüğümüz fuar alanıyla Türk fuarcılığına ayrı bir boyut getireceğimize inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Her yıl ortalama 1.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl gerek fuar alanı, gerekse fuar alanı dışında Tansaş sponsorluğu çerçevesinde İZFAŞ işbirliği ile yapılacak etkinliklerle ziyaretçi sayısında rekor kırılması hedefleniyor. Fuarda bu yıl yurt genelinden ve yurtdışından ziyaretçi sayısının artırılması planlanırken; Tansaş tasarım temasına uygun, görsel niteliği yüksek ve geniş kitlelerin katılımını amaçlayan özel etkinlikler, sürpriz showlar ve gösteriler gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Ege’ye minnet borcumuz var

TANSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı, ana sponsor olarak fuara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Özaydınlı şöyle konuştu; “Şehirleri şehir yapan, sosyal ve kültürel yaşamlarının renk zenginliğidir. Ticari gelişim ise sosyal ve kültürel yaşama can ve güç veren unsurdur. İzmir, sosyal ve kültürel yönü ile diğer kentlerimizden kendisini farklılaştırmayı başarmış, ekonomik yönü güçlü örnek bir kentimizdir. Tansaş, 27 yıl önce İzmirlilerin gereksinmelerini karşılamak üzere doğdu, gelişti ve İzmirlilerle bütünleşerek tüm Egelilerin sevgisini, güvenini kazandı. Tansaş, son iki yıldır doğduğu topraklara olan minnet borcunu ödemek için Ege’ye odaklanma kararı alarak başta İzmir olmak üzere tüm Ege’de yatırımlarını hızlandırdı. Tansaş olarak, İzmir’in ekonomisini ve sosyal yaşantısını daha da canlandırmak amacı ile İzmir Fuarına ana sponsor olmaya karar verdik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!