2 bin 15 kişiyle dev Türk bayrağı

Güncelleme Tarihi:

2 bin 15 kişiyle dev Türk bayrağı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 11:40

İzmir'in Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı'nı hafızalardan uzun süre silinmeyecek bir etkinlikle kutladı. Dün Smyrna Meydanı’nda toplanan 2 bin 15 gönüllü, saat 19.23’te zeybek oynamaya başladı ardından planlı şekilde biraraya gelerek, ay yıldızlı, kırmızı beyaz dev bir Türk bayrağı oluşturdu.

Haberin Devamı

Etkinliğin sonunda bir konuşma yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “2 bin 15 yürekli kişiye, buradan sevgilerimi sunuyorum. Bayraklı, bir kez daha tarih yazdı. Bugün burada birçok şeyi söylediniz. 5 yaşındaki Tolga, 74 yaşındaki Ayşe Ablam ve hepiniz aslında bir şeyi söylediniz. ‘Ey Türkiye düşmanları, bayrak düşmanları, cumhuriyet düşmanları, biz buradayız.’ dediniz. Bu ülkeyi sokakta bulmadık. Bugün burada, İzmir’in kurulduğu yerde, Hasan Tahsin’in şehrinde bu ülkeyi yıkmak, bölmek isteyenlere, cumhuriyet düşmanlarına ayrıca şunu söylediniz, biz bin ölür, bin doğarız.” şeklinde konuştu.

2 bin 15 kişiyle dev Türk bayrağı

Haberin Devamı

Bu sırada kalabalık, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye slogan attı. Bunun üzerine Başkan Karabağ, “Mustafa Kemal’in askerleri içinde Türk de Kürt de Laz da Çerkez de var. Bizi asla kimse bölemeyecek. Cumhuriyeti yıktırmayacağız, bayrağı asla indirtmeyeceğiz.” diye konuştu. Etkinlik, beraber 10. Yıl Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!