Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
23 Mayıs 2012 Çarşamba 14:16

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Ege Haberleri

Yanlış bölgeyle gelen vekillik

Paylaş
Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
14 Haziran 2011
Yanlış bölgeyle gelen vekillik
İzmir’de seçimin şanslısı, CHP’den seçilen Mustafa Moroğlu (53) oldu. Siyasete 1989’da SODEP’te başlayan Moroğlu, 12 Eylül 1980 sonrası altı yıl cezaevinde kaldı.

CHP’yi Balçova’da kuran, uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan ve beyaz eşya ticaretiyle uğraşan Moroğlu’nun adı, altı ay önce CHP İzmir İl Başkanlığı için geçti, ancak atama yapılmadı. Seçim sürecinde İzmir’de gönüllülerin başkanlığını yürüten Moroğlu, birinci bölgede siyaset yapmasına rağmen ikinci bölge yedinci sıradan milletvekili adayı gösterildi. CHP birinci bölgede altı, ikinci bölgede yedi milletvekili çıkardı. Moroğlu, bu şansın raslantı olmadığını savunarak, “Seçimde el sıkıp geçmedim. Dükkana girdim ve ‘bu düzeni değşitirecek miyiz’ dedim. Köy seçmeni ile sıkı ilişki kurdum. AK Partili, MHP’li diye ayırmadım. Onların yanına da gittim ve kendimi anlattım. Her kesime ulaştım. Bu başarı tesadüf değil. Birinci bölgede olsaydım sekizinci adayı zorlardım” dedi.
Bağlama ustası Moroğlu, seçmeni güzel sesiyle de etkiledi, “Dağlarına bahar gelmiş memleketimin” türküsünü özellikle gittiği köylerde sık sık söyledi.


 
Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok
Diğer Haberler
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH