18 yıl sonra gelen mutluluk

Güncelleme Tarihi:

18 yıl sonra gelen mutluluk
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 15:29

MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’nde, Elif (38) ve Yücel Kösem (42) çifti, tüp bebek yöntemiyle 18 yıl sonra bir kız bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Haberin Devamı

18 yıl sonra gelen mutluluk

Turgutlu’da yaşayan Elif-Yücel Kösem çifti, çocukları olmayınca birçok kez doktora başvurdu, bir kez de tüp bebek yöntemini denedi. İzmir’de tüp bebek uygulaması yaptıran çift, burada istediği sonucu alamadı. Umutları tükenmek üzereyken 18 yıllık evli Elif Kösem, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi’ne son bir başvuru yaptı. Burada Tüp Bebek Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tayfun Özçakır tarafından bir kez daha tüp bebek yöntemi denendi. 18 yıldır çocuk özlemi çeken Elif Kösem bu kez hamile kaldı. Kösem, CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’nde 2 kilo 500 gram kız bebek dünyaya getirdi. Bebeğe, "Damla Naz" ismi verildi.

Haberin Devamı

18 yıl sonra gelen mutluluk



Hamile olduğunu öğrendiğinde çok sevindiklerini anlatan Elif Kösem, bebeğin kendilerine 19’uncu evlilik yıldönümü hediyesi olduğunu söyledi. Kösem, kendileri için bebek sahibi olmanın anlatılamayacak bir duygu olduğunu diye getirdi. Baba olmanın mutluluğunu yaşayan Yücel Kösem ise 18 senelik çabalarının sonucundan muratlarına erdiklerini belirtip,"Çok mutluyuz" dedi.

CBÜ Tüp Bebek Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tayfun Özçakır da, tüp bebek yöntemi ile birçok çiftin çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Elif Hanım 18 yıldır çocuk istemesine rağmen gebelik elde edememiş. Çeşitli yerlerde gebelik için tedavi uygulanmış, araştırma yapılmış ancak sonuç alınamamış. 14 ay önce başvurdular. 5 aylık bir tedavinin ardından gebelik elde edildi. Güzel, sorunsuz bir gebelik döneminin ardından 18 yıl sonra çok istedikleri bebeklerine kavuştular" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!