18 YAŞINDA 19 REKOR

Güncelleme Tarihi:

18 YAŞINDA 19 REKOR
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 16:37

Çekiç atmada 4 yılda çeşitli kategorilerde 19 Türkiye rekoru kıran İzmir BŞB’li atlet Özkan Baltacı, bu dalın tartışmasız lideri Eşref Apak’ın tahtını sallıyor. Baltacı, 2016’da Rio’dan madalya getireceğini iddia ediyor.

Haberin Devamı

2010’da Tunus’taki Akdeniz Gençlik Oyunları’nda dördüncü, 2011’de Fransa’daki Dünya Yıldızlar Şampiyonası’nda ikinci, aynı yıl Trabzon’daki Avrupa Gençlik Oyunları’nda üçüncü olan 18 yaşındaki Özkan Baltacı, 2012 Balkan Gençler Şampiyonası’nda ise birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Gençler kategorisinde yakaladığı 77.80 metrelik derecesiyle Eşref Apak’ın 81.45’lik büyükler rekoruna bir adım daha yaklaşan milli atlet, en büyük hedefinin 2016’da Brezilya’da düzenlenecek olimpiyatlara katılmak olduğunu söyledi.

Bu yolda en büyük desteği koltuğuna göz diktiği Eşref Apak’tan gördüğünü ifade eden genç sporcu, “Benim için o bir fenomen. Kendisinden çok şey öğreniyorum. Daha iyi noktaya gelmem için en az benim kadar çaba harcıyor. Ben de kırdığım her rekorla, ona bir adım daha yaklaşıyorum. Eşref Ağabey ve Fatih Yıldırım, kendilerinden daha iyi bir kariyere sahip olacağım konusunda çok inançlılar. İnşallah onların bu güvenini boşa çıkarmayacağım. 2016’da Rio’da ülkeme bir madalya getirecek gücü kendimde görüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!