14 yaşında Cambridge'e gidecek

Güncelleme Tarihi:

14 yaşında Cambridgee gidecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 10:24

Çanakkale’nin çan İlçesi'nde 75. Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu'nun başarılı öğrencisi Onur Öz (14), Cambridge Üniversitesi'ne gidecek 8 öğrenci arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde kurulu Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği ile Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün “Yerelden Cambridge ve NASA'ya” sloganıyla oluşturulan “Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme Projesi” çerçevesinde kamp yapıldı.

Çanakkale ve ilçelerindeki 80 dezavantajlı öğrencinin katıldığı ve Çanakkale Fen Lisesi'nde gerçekleştirilen kamp sonrasında gezi ve gözlem için iki öğrenci ABD'de Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'ne (NASA), 8 öğrenci de İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'ne gitmeye hak kazandı. Üniversiteye gidecek öğrenciler arasında Çan 75. Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Onur Öz de yer alacak.

Doğancılar Köyü'nde oturan Gülay Öz ve Ali Öz'ün oğulları Onur Öz, sekiz öğrenci arasına girmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Çanakkale Fen Lisesi'ndeki kampı, “Bir hafta süren kamp boyunca bilim, fen, spor dallarında faaliyetlerde bulunduk” diye değerlendiren Öz, bilmedikleri ve yanlış bildikleri şeylerin doğrusunu öğrendiklerini söyledi. Öz, “Ezine, Bayramiç, Eceabat gibi ilçelerde tarihi ve coğrafi zenginliklerimizi gezdik ve bilgi edindik.

Haberin Devamı

Kampın son gününde de İstanbul gezisi düzenlendi. İstanbul'da da tarihi yerlerimizi gezdik. Kamp sonunda sınava tabi tutulduk. Cambridge'e gidecek 8 kişilik grubun içinde yer aldım. Bu çok güzel bir duygu. Kendimi gösterebildiğim için mutluyum. Tabii kamp süresince bizimle ilgilenen ÇOMÜ'deki Arzu Bayındır ve Necati Cevheroğlu hocalarıma teşekkür ediyorum. Çünkü kendime olan özgüvenimi onlar sayesinde kazandım. Ayrıca 75. Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu Müdürümüz Kadir Özgül'e, Müdür Yardımcımız İsmail Özen'e ve öğretmenlerimizden Sedat Ekin'e çok teşekkür ediyorum” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!