12 köyün yolunu kısaltan köprü

Güncelleme Tarihi:

12 köyün yolunu kısaltan köprü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 00:00

İZMİR’in Menemen İlçesi’nde, İl Özel İdaresi tarafından Gediz Nehri üzerine yapılan ve ilçeye bağlı 12 köyü merkeze bağlayan yolu 14 kilometre kısaltan Belen Köprüsü törenle açıldı.

Haberin Devamı

Törene Menemenli Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, eski Ulaştırma Bakanı ve AKP İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, meclis üyeleri ve köylüler katıldı. Kahraman, hükümetin köylünün kalkınması, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çok büyük destekler verdiğini söyledi. Belen Köprüsü’nün açılışının Menemen için büyük önemi olduğunu ifade etti.

Eski Ulaştırma Bakanı ve AKP İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım da hizmetin olmadığı yerde siyasetin kimseye faydası olmayacağını dile getirdi. Yıldırım, “Bunun en güzel örneklerinden birisi Devlet Demiryolları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa Aliağa-Menderes raylı sistem projesinin hayata geçirilmesidir. İzmir’in buna ihtiyacı vardı biz de yaptık. Şimdi bu hattı kuzeyden Bergama’ya, güneyden Selçuk’a kadar uzatacağız. Bunun kararını aldık. Böylece İzmir’in kuzeyden güneye bir baştan bir başa toplu raylı sistemle daha rahat daha konforlu seyahat etmesini sağlayacağız” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!