101 kere maşallah

Güncelleme Tarihi:

101 kere maşallah
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2011 00:00

Nazillili 101 yaşındaki, bir çocuk, üç torun sahibi Şerife Fenerci, uzun yaşamın sırrını anlattı, yemek tarifleri verdi.

Haberin Devamı

NAZİLLİ’de yaşayan, bir çocuk, üç torun sahibi 101 yaşındaki Şerife Fenerci, İzmir’deki Kanal 35 televizyonunun canlı yayınına katıldı, Elçin Özsavcı’nın sunduğu ‘Mutfaktan’ programında uzun yaşamın sırlarını anlattı, yöresel yemek tarifi verdi.
Neşeli ve dinç görünen, hafızası yerinde olan Şerife Nine, “Daha kaç yıl yaşayacaksınız” sorusuna da, “Yolun yarısındayım” yanıtı verdi. Sebze ve meyveleri mevsiminde yediğini belirten Fenerci, Nazilli bölgesinde yetişen doğal gıdalar ve dağlarından toplanan şifalı otların da sağlıklı kalmasında büyük payı olduğunu, zaman zaman baş ağrısının dışında sağlık sorunu yaşamadığını dile getirdi.
Beslenme çok önemli
Programa, bölgesinin doğal ürünlerinin bulunduğu, “Uzun Yaşam Sandığı” ile katılan Nazilli Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç, Türkiye’de en uzun yaşayanların ilçesinde olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Türkiye İleri Yaş Araştırma Merkezi (TİYAM) ülkede en uzun yaşayan insanlarının Nazilli’de olduğunu saptadı. Bölge insanının uzun yaşamasının sırrı beslenme. Zaten uzun yaşam sepetinde yer alan ve bölgede doğal olarak yetişen incir, kestane, zeytin, zeytinyağı, zeytinyağlı sabunlar, kekik, kekik suyu, pekmez, tahin, susam, nar ekşişi, uzun yaşamda büyük etkisi olan doğal gıdalar.”
Nazilli’de yaşayın
Kılınç, 110 bin nüfuslu Nazilli’de 100 yaş üzerinde 24, 90 yaş üzerinde 2 bin 300 kişi yaşadığını belirterek, şöyle konuştu: “2020’de 100 yaş üstünde bin kişi olacağını tahmin ediyoruz. Sağlıklı, uzun yaşamak isteyenler bölgenin doğal gıdalarından tüketsin, gelip Nazilli’de yaşasın. Turizmi geliştirme konusunda çalışmalarımız sürüyor. Organik seralar kuracağız, jeotermal, fizik tedavi ve yaşlı bakım merkezleri, eko turizm ile Antalya gibi Türkiye’de marka olacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!