05.45’te şok baskın

Güncelleme Tarihi:

05.45’te şok baskın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 00:00

Seri katil 27 yaşındaki Hamdi Ayri, İzmir Polisi’nin soluk kesen araştırma ve takibi sonucu Bodrum’da saklandığı pansiyonda yakalandı. Katil ilk ifadesinde “Paraya ihtiyacım vardı” dedi

Haberin Devamı

İŞTE KATİLİN İLK GÖRÜNTÜLERİ  - WEB TV

POLİS OTOSUNA BİNERKEN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ - FOTO GALERİ

ADLİYEYE ÇELİK YELEKLE GETİRİLDİ / WEB TV

İŞTE DÜNYANIN EN ÜNLÜ SERİ KATİLLERİ-FOTO ANALİZ




 


İZMİRLİLER’e hayatı zindan eden seri katil 27 yaşındaki Hamdi Ayri İzmir Polisi’nin soluk kesen araştırma ve takibi sonucu Bodrum’da saklandığı pansiyonda yakalandı. Katilin sonunu, ikinci kurbanı, üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla’nın cep telefonunu kullanması ve gasp ettiği telefonlardan birini satması getirdi. İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’la birlikte üç gündür birbiri ardına yaşanan cinayetlerin katil zanlısı Hamdi Ayri’nin yakalanmasıyla ilgili makamında basın toplantısı düzenledi. Cinayetleri hatırlatarak sözlerine başlayan Vali Kıraç, “Son üç dört gündür İzmir’i ve Türkiye’yi üzen seri cinayetler bölgemizde yaşandı. Bu olaylar bütün İzmir’i ve Türkiye’yi üzdü, bizi de üzdü. Üç cinayetin ortak noktaları, maktüllerin başlarından tek kurşunla vurularak öldürülmeleriydi” dedi.

350 POLİS GÖREVDE

Haberin Devamı

İncelemelerde üç cinayetin aynı silahla işlendiği söyleyen Kıraç, “Balistik incelemeyle bunu tespit ettik. İlk günden beri tüm ekiplerimizle alarmdaydık. Son ikinci, üçüncü cinayet olunca ağırlığımız bu yöne kaydı. 350 civarında polisimiz, bu konuyu takip etmek üzere görevlendirdi. Cinayet, parmak izi ve istihbarat ekiplerimiz çalıştı. Bu cinayetlerde diğer ortak özellik maktüllerin çantaları ve cep telefonları alınmıştı. Son öldürülen Mustafa Has’ın cep telefonunun bir bayiye satıldığı tespit edildi. Ayrıca 40’a yakın güvenlik kamerası incelendi ve katilin eşkali belirlendi” diye konuştu.
Zanlının salı günü saat 11.00 sıralarında, üçüncü cinayetin hemen ardından Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne hareket ettiği tespit edildiğini belirten Vali Kıraç, “Takip sonucu dün 05.45 sıralarında ortak operasyonla katil zanlısı Hamdi Ayri (27) yakalandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Tek tesellimiz, üç insanımız hayatını kaybetti ama zanlı yakalandı ve adalet önüne çıkarılacaktır. Emniyet Müdürümüzü kutluyorum. Her zaman ifade ediyorum. İzmir, en güvenli illerdendir. Vatandaşlar, 24 saat soyunca istedikleri yerlerde hayatlarını güzelce yaşamaktadırlar. Bu olumsuzluk, emniyetin yüz akıyla çözüldü. Kentte huzur tekrar yaratılmıştır” dedi. Vali Kıraç ayrıca, “Suç delili elde. 13 mermiyle birlikte ele geçirildi. Maktüllere ait cep telefonları, ziynet eşyaları  da ele geçirildi. Katil zanlısının cinayetle ilgili sabıkası yok. Daha önce Bodrum ve İzmir’de garsonluk yapmış” dedi. Vali Kıraç, son olarak, “Tüm kadromuzu tebrik ediyorum. Polislerimize takdirname vereceğim. İzmir halkına da teşekkür ediyorm. Vatandaşın desteklerinin devamını istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

FİLM GİBİ TAKİP

Ankara’dan İzmir’e geçen yıl tayin olan ve başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ın oluşturduğu 350 kişilik uzman ekip ancak Amerikan dizilerinde izlenebilecek cinayetleri, yine film gibi bir operasyonla aydınlattı. Polis ilk iki cinayetin işlendiği Balçova’yı mercek altına aldı. 28 bin kişinin yaşadığı Balçova Korutürk Mahallesi Muhtarı Ekrem Esenlik’den mahallede oturan 20-35 yaş arasındaki tüm erkeklerin listesi alındı. İkinci cinayette net olmasa da bir eczanin güvenlik kamerasından zanlının eşgalinin alınması üzerine bölgedeki tüm esnaf ve işlerlerini dolaşan polis bilgi topladı. Bu arada ilginç bir gerçek de ortaya çıktı. Seri katilin Cumartesi geceyarısı bankacı Esra Yaşar’ın öldürmeden bir gece önce de bir genç kızı aynı bölgede takip ettiği, genç kızın bir marekete sığındığı belirlendi. İkinci cinayetten sonra genç kızın bu olayı çevresine anlatması, “İlk kurbanı ben olacaktım” demesiyle, bilginin polise ulaşması üzerine, ekipler sözkonusu marketi buldu. Polis, genç kızı market önüne kadar takip eden zanlının kamera görüntülerini de buldu.

40 EKRANDAN İZLEDİLER

Haberin Devamı

Polis isim listeleri, eşgaller ve güvenlik kameraları görüntüleriyle çemberi daraltırken Azra lakaplı travesti Mustafa Has da öldürüldü. Tam bu sırada seri katil sonunu getiren hatayı yaptı ve ikinci kurban Esra Yaşar’ın cep telefonu hattını kullanarak kardeşlerinden birini aradı. Polisin üç cinayette de kurbanların telefonlarını teknik takibe alması nedeniyle zanlının kimliği belirginleşti. Polis bu aşamada cinayetlerin gerçekleştiği saatlere göre çevredeki tüm işyerlerinin güvenlik kameralarını tek tek inceleyip zanlının 40’a yakın kamera görüntüsünü belirledi. Zanlının kurbanlarından birinin cep telefonu da sattığı bilgisi üzerine, buradan da yeni ve net kamera görüntüsü bulununca Hamdi Ayri’nin kimliği konusunda şüphe kalmadı. Çemberi daraltan İzmir polisi dün saat 20.00 sıralarında zanlının kimliğini kesinleştirip aileyi takibe aldı. Saat 23.00 sıralarında zanlının şehirlerarası otobüsle Bodrum’a gittiği öğrenilince de bir uzman ekip Muğla Polisi’yle irtibatlı olarak bu ilçeye gönderildi.

ROBOT RESİM POLİS TAKTİĞİ

Haberin Devamı

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ise, “Özellikle biz olaylarda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. İlk andan itibaren ilimizde geniş çaplı çalışma grupları oluşturduk. Delilleri toplayan, teknik olarak değerlendiren, deliller ile sanık, olay yeri bağlantı kuran, kapı kapı dolaşan, huzur timlerimiz ve sivil ekiplerimizle birlikte can siparane görev yapıldı. Görevlendirdiğimiz arkadaş sayımız 350 civarındaydı. Balistik inceleme sonucu kurşunların tek silahtan çıktığı belirlendi. Alan çalışmasında derinlerine inildi. Bir otobüs firması ile Bodrum’a gittiği tespit edildi ve uzman bir ekip İzmir’den oraya gönderildi. Sabaha karşı yeri tespit edildi. Mahkeme kararıyla adli işlemler başlatıldı. Ortaklaşa operasyonla yakalandı. Her zaman polis taktiği adı altında bir takım işlemler vardır. Hem ihbar hem sanığı yanıltmak adına. Daha rahat hareket etmesi için bu robot resim çizildi ve dağıtıldı. Robot resme benzemiyordu” diye konuştu.
Ercüment Yılmaz operasyonla ilgili ayrıntılara girmek istemedi, “Çok titiz ısrarlı bir çalışmayla çözüldü. Türk polisi, Avrupa’nın en gelişmiş polis teşkilatıdır. Çok büyük aşama kaydedilmiştir” dedi.

SİLAH ÇALINTI ÇIKTI

Haberin Devamı

İZMİR’de üç kişiyi öldürdükten sonra Bodrum’da yakalanan Hamdi Ayri’nin cinayetlerde kullandığı 7.65 çapındaki tabancayı Bodrumlu işadamı Adil Bakar’dan bir hafta önce çaldığı ortaya çıktı.Hamdi Ayri’nin yakalanmasının ardından geçmişiyle ilgili sır perdesi de aydınlanıyor. Hamdi Ayri’nin sekiz gün kadar önce Bodrum Çarşı Mahallesi Cevat Şakir Caddesi’ndeki Gayıkçı Restoran’a gelip döner yedikten sonra “Param yok sonra öderim” diyerek kimliğini bıraktığı ortaya çıktı. Restoran çalışanı 26 yaşındaki Mahmut Kayhan olay ortaya çıkınca büyük şok yaşadıklarını söyledi. Tabancanın sahibi Adil Bakar (40) ise olayın şokunu üzerinden atamadığını belirterek, “Yaklaşık sekiz gün önce işyerime girerek çanta, yazar kasa ve çantanın içindeki silahı alarak kayıplara karışan katilin işlediği cinayetlerde tabancamı kullandığını sonradan öğrendim.

ÖZEL TİMLE OPERASYON

Zanlının Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi Atatürk Caddesi Merve Kavşağı’nda bir pansiyona yerleştiğini öğrenen polis operasyon için mahkeme kararını beklerken, çevreye hissettirmeden pansiyonu ablukaya aldı. Mahkeme kararın gelmesi üzerine de saat 05.30 sıralarında, Hamdi Ayri’nin kaldığı odaya özel timler operasyon yaptı. Polislere direnmeyen zanlı kıskıvrak yakalandı. Zanlının bavulunda 4 bin Euro para, pasaport, kredi kartları, zanlılara ait eşyalar, ziynet eşlaları ve belinde de olaylarda kullandığı 7.65 çapında, namlusuna mermi sürülmüş tabanca bulundu. Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, katil zanlısının psikolojinin bozuk olduğunu, ifade alırken bunun da dikkate alındığını kaydetti. Zanlının odasında cinayetleriyle ilgili gazete küpürlerinin de bulunduğu öğrenildi. Zanlı İzmir’e getirilmek üzere zırhlı araca bindirildi. Bu sırada İlçe Emniyet Müdürlğü önünde bulunan vatandaşlar “Katil defol” diye bağırdı.

Cinayete siyah bir protesto

İZMİR Ekonomi Üniversitesi öğrencileri siyahlar giyip okuldan, arkadaşlarının Ayşe Selen Ayla’nın katledildiği yere kadar yürüdü. Sessiz yürüyüş yapan öğrenciler seri katilin kurbanı Ayla’nın can verdiği yere kırmızı karanfiller bıraktı.  Öte yandan Ayla’nın öldürülmesi nedeniyle Bahar Şenlikleri iptal edildi. Öteyandan bu sabaha karşı öldürülen Mustafa Has’in cenazesi de ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alınıp Buca Çamlık Camii’nde kılınan ikindi namazından sonra Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BÜYÜK KABUS YAŞATTI

Hamdi Ayri’nin Balçova Korutürk Mahallesi Meşe sokak 3 numaralı dört katlı apartmanın en üst katında oturuyor. Seri katilin pazar sabaha karşı bankacı Esra yaşar’ı öldürdüğü Çağdaş caddesi, ikinci kurbanı Ayşe Selin Ayla’yı katlettiği Tayfun Sokak’a yaklaşık 500 metre uzaklıkta oturduğu de ortaya çıktı. Katilin iki cinayeti de işledikten sonra koşarak eve kaçtığı ortaya çıktı. Haftasonundan buyana kabus gibi günler geçiren, genç kızların, kadınların sokağa çıkmaya korktuğu İzmir’de katilin yakalandığı haberi İzmirlilere rahat nefes aldırdı. İzmirliler Emniyet Müdürlüğü’nü telefonla arayıp teşekkür ederken kentte özellikle gece hayatı da normale döndü.

İYİ Kİ YAKALANDIM O KADINI VURACAKTIM

SERİ katil Hamdi Ayri’nin İzmir’de iki kadın bir travestiyi öldürdükten sonra Bodrum’a eski sevgilisini de öldürmek için gittiği ortaya çıktı. Ayni’nin ilçe emniyet müdürlüğündeki tutarsız davranışları polis şeflerini şaşkına çevirdi. Zanlı, “Öldürdüğüm üç kadını da tanımıyorum, parasız kalmıştım, üzerlerinde ne varsa aldım. Bir kez bu işe başlamıştım, ya yakalanacaktım, ya da vurmaya devam edecektim. Bodrum’da üç yıl önce tanıştığım kadın bana çok kötülükler yaptı, bunu şimdi anlatamam. O yüzden kadınlara olan güvenim kalmadı. Bodrum’a onu bulmaya geldim. Bulsaydım ona da sıkacaktım. daha sonra burada iş bulup çalışmak istiyordum. Ama yakalanmam iyi oldu” dediği öğrenildi. Katili traş eden Abdurrahman Kuktay zanlının kendisine pazar günü gelip saçını kestirdiğini söylerken, öğleden sonra giden gacetecilere de aynı gün ilk kurban bankacı Esra Yaşar’ın basının da traşa geldiğini anlattı. Berber Kuktay, “Oldürülen banka çalışanı Esra Yaşar’ın babası, cenaze için geldiği İzmir’de dükkanda tıraş olmuştu. Hemen ardından katil zanlısı geldi. Peş peşe tıraş oldular, hatta karşılaştılar” dedi. Bu arada İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Hamdi Ayri’nin pansiyondaki odasında yapılan aramada cinayetlerde kullandığı suç aleti 7.65 mm. Çapında tabanca, 20 adet mermi, 1 adet göz yaşartıcı biber gazı, 1 adet sahte ehliyet, 1 adet sahte kimlik elegeçirildiği belirtildi. Bu arada sabah ilk alınan bilgilerde pasaport ve 4 bin avrodan söz edilirken bu bilginin doğru olmadığı, zanlının üzerinden 600 TL ile 200 dolar çıktığı kaydedildi.

SAÇINI KESTİRMİŞ

Hamdi Ayri’nin pazar sabaha karşı bankacı Esra Yaşar’ı öldürdükten sonra, akşam saat 19.30’da, ikinci cinayeti işlediği yere yakın olan bir kuaföre gidip uzun olan saçlarını kestirdiğini belirledi. Burada erkek kuaförü Abdurrahman Kuktay’a acelele traş olan Hamdi Ayri, aynı gece ikinci cinayeti işledi. Kuaför Abdurrahman Kuktay, “Telaşlı bir şekilde geldi. Koltuğa oturdu üzerinde siyah mont vardı. Ancak montunu çıkarmak istemedi. Kendisi terli ve telaşlıydı. 15 dakika eçinde sadece uzun olan saçlarını kestirdi. Ücretini ödeyip acele ayrıldı” dedi. Çevrede oturanlar da aileyi “Kendi halinde iyi insanlar” olarak değerlendirdi. İzmir’deki üç cinayetten sorumlu tutulan zanlının ailesi Mardin Nusaybin’den 20 yıl önce şu anda oturdukları Balçova’ya göçtü. Baba S.A. Süleyman Ayri inşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlarken anne S.A.’nın evden fazla çıkmadığı, Türkçeyi pek konuşamadığı öğrenildi. Anne ve babanın yaklaşık 1.5 ay önce bazı işleri için memleketleri Mardin’e gittikleri de tespit edildi. Zanlı Hamdi Ayri dört erkek kardeşin en büyüğü ve çevrede “Psikolojik sorunları olan biri” olarak tanınıyor. Zanlının, üç kardeşi daha bulunuyor. Sabıkası bulunmayan Hamdi Ayri’nin İzmir, Çeşme, Bodrum’da garsonluk yaparak hayatını kazandığı da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!