007 James Bond memurlar takipte

Güncelleme Tarihi:

007 James Bond memurlar takipte
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2007 00:00

Vergi kaçağına karşı çok yönlü mücadeleye girişen İzmir Vergi Dairesi, teknolojik takibe de başladı. veri tabanları elektronik ortamda izleniyor.

İZMİR’de 007 memurlar ajan gibi çalışacak. Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Bulut, sanal ortamda mükellef takiplerini sıklaştırarak, bir ajan gibi iz sürdüklerini belirtti. Mükellefin ticari hayatını sürdürürken sanal ortamda izler bıraktığını kaydeden Bulut, "Tapuda, bankada, kamu kuruluşlarında oluşan veri tabanları elektronik ortamda takip edilerek, vergi beyan durumlarıyla kontrol ediliyor. Personelimiz bu konuda eğitim ve seminerlere katılarak bilgilendiriliyor. Bir ajan gibi sanal ortamda parasal hareketleri Vatandaşlık Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ile ortaya çıkıyor. Dolayısıyla vergi borcu da belirlenmiş oluyor" dedi. Son dört yıldır İzmir’de vergi bilinci ve performansının sürekli olarak arttığına dikkat çeken Başkan Mustafa Bulut, 2007 sonu itibariyle yüzde 5 enflasyon oranını aşıp, tüm vergilerde yüzde 9’luk artış sağlandığını kaydetti.

BANDROL DENETİMİ

Mustafa Bulut, Kasım ayı itibariyle başlayan alkollü içeceklerdeki bandrol kontrollerinin devam ettiğini de belirterek, perakende satış yapan yerlerden eğlence mekanlarına kadar birçok yerde ekiplerin bandrol uygulamasına geçilip, geçilmediğini incelediğini anlattı. Bulut, "Bandrolsüz içki satışı yapanlara 400 ile 1390 YTL, sahte bandrol basanlar içinde Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz. Kayıt dışı çalışmalar var" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!