Ege Üniversitesi'nde sular durulmuyor

Güncelleme Tarihi:

Ege Üniversitesinde sular durulmuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 08:53

İZMİR'de, Ege Üniversitesi Rektörü Cüneyt Hoşcoşkun'un Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle görevden alınmasının ardından yerine vekaleten atanan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, 2 rektör yardımcısı, 9 dekan, 3 enstitü müdürü, 3 yüksekokul müdürü ve 8 merkez müdürünü görevden aldı. Görevden alınan bazı dekanların, rektörlük tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle görevden alınma gerekçelerini sorduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, YÖK tarafından geçen şubat ayında görevinden alındı. Hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle görevinden alındığı belirtilen Hoşcoşkun'un yerine 22 Eylül 2015- 24 Kasım 2015 tarihleri arasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki geçici seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı olarak görev yapan YÖK üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu atandı. Koltuğa oturduktan kısa süre sonra, eski Rektör Hoşcoşkun'un yardımcıları Prof. Dr. Handan Ak ve Prof. Dr. Hasan Kalyoncu'yu görevden alan Dedeoğlu, görevden almalara devam etti. Prof. Dr. Dedeoğlu, şu ana kadar toplamda, 2 rektör yardımcısı, 9 dekan, 3 enstitü müdürü, 3 yüksekokul müdürü ve 8 merkez müdürünü görevden aldı. Kendilerine herhangi bir gerekçe gösterilmediğini öne süren bazı dekanların, rektörlük tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle görevden alınma gerekçelerini sorduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İŞTE O LİSTE
Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun vekaleten rektörlük görevine başladığı 1 Mart 2017 tarihinden itibaren Ege Üniversitesi'nde yapılan değişiklikler şöyle:
Rektör Yardımcılığı görevi; Prof. Dr. Handan Ak ve Prof. Dr. Hasan Kalyoncu görevden alındı, yerlerine, Prof. Dr. Cengiz Metin, Prof. Dr. Makbule Aşıkoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nefise Ülkü Karabay Yavaşoğlu görevlendirildi.
Dekanlıklar; Tıp Fakültesi, Fen Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi dekanları görevden alınarak yerlerine Prof. Dr. Dedeoğlu tarafından atamalar yapıldı.
Enstitü Müdürlükleri; Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Güneş Enerjisi Enstitüsü ile Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü müdürleri de yeni rektör vekili tarafından değiştirildi. Görev değişikliğine gidilen Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri ise şöyle oldu; Ödemiş Sağlık Müdürlüğü, Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü.
Araştırma Ve Uygulama Merkezi Müdürlükleri; Bilgi ve İletişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bilim- Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM), İzmir Uygulama ve Araştırma Merkezi, Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sürekli Eğitim Merkezi'nin müdürleri de Prof. Dr. Dedeoğlu'nun göreve gelmesinin ardından değiştirildi. Değişikliklerin ardından, göreve getirilenlerin bir çoğunun eski Rektör Candeğer Yılmaz döneminde çeşitli görevlerde bulunduğu belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!