Ege Üniversitesi ve Torbalı Ticaret Odası'ndan işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Ege Üniversitesi ve Torbalı Ticaret Odasından işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2018 10:47

Ege Üniversitesi ve Torbalı Ticaret Odası'ndan işbirliği

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi ile Torbalı Ticaret Odası (TTO) arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokole göre Ege Üniversitesi, Torbalı Ticaret Odası'nın eğitim stratejik planlarına yönelik eğitim programlarını düzenleyecek.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, EÜ Rektörlüğü Yeni Senato Salonu'nda düzenlenen imza töreninde bir araya geldi. İmzalan protokol ile Ege Üniversitesi ve Torbalı Ticaret Odası arasında eğitim konusunda olduğu kadar bölgenin gelişmesine yönelik projelerde de işbirlikleri yapılacak. Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM), Torbalı Ticaret Odası'nın stratejik planlarına yönelik tüm eğitim programlarını, ihtiyaç analiz çalışmalarını da yürütecek.

Protokol imza töreninde konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Torbalı Ticaret Odası ile eğitim programlarına dair bir işbirliği protokolü imzaladıklarını belirterek, "Üniversite olarak bizim eğitim-öğretim ve araştırmanın yanı sıra başta Ege Bölgesi olmak üzere İzmir ilçelerine, topluma, ekonomi ve ticaret hayatına da katkıda bulunmamız gerekiyor. Buradaki geniş akademik kadromuzun bilgi birikimini sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetimlere ve bölgeye yaymalıyız. Zaten üniversitenin görevlerinden bir tanesi de budur. Ege Üniversitesi olarak elimizden gelen katkıyı daha fazla vermeye devam edeceğiz" dedi.

"TORBALI İVME KAZANACAK"

Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, Ege Üniversitesi ile imzaladıkları protokolün kendileri için çok önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Oda olarak bundan sonraki süreçte Ege Üniversitesi ile birlikte vereceğimiz hizmetler, Odamıza bir kurumsallık ve akademik desteği de beraberinde getirecektir. Torbalı İzmir'de gelişim açısından en çok değer verilmesi gereken ilçelerin başında geliyor. Akademik düzeyde çalışmaların olması Torbalı'ya ayrı bir ivme kazandıracaktır. Torbalı Ticaret Odası olarak bu işbirliği protokolünü önemsiyoruz. Torbalı'da 800 tane firmaya ev sahipliği yapıyoruz. 2 tane organize sanayi bölgesinde 54 bin çalışana ev sahipliği yapıyoruz. İhracatta 66 tane ili geride bıraktık. Türkiye sıralamasında dört büyük ilden sonra gelen bir ilçeyiz. İzmir'in ödediği verginin de yüzde 55'i Torbalı'dan ödeniyor. Bundan sonra çalışmalarımıza akademik destek alarak yürüyeceğiz. İnşallah Türkiye'nin 2023 hedeflerini hep birlikte gerçekleştireceğiz."

Oda Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı'da tarıma dayalı sanayi alanında işbirliğini öne çıkartabileceklerini sözlerine eklerken, EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak ise bu teklife sıcak baktıklarını ve kendilerine iletilecek alanlarda işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Karşılıklı konuşmaların ardından Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Olgun ve EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak işbirliği protokolüne birlikte imza attı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!