Ege tek vücut

Güncelleme Tarihi:

Ege tek vücut
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 12:32

Peşi sıra gelen acı haberler üzerine tüm Türkiye gibi Ege de ayakta!

Haberin Devamı

İZMİR

BARO’ya üye 200 avukat, son günlerde artan terör olaylarına tepki olarak, İzmir Adliyesi A-Protokol Kapısı girişinde bulunan Baro Vestiyeri’nin önünde çember şeklinde oturarak sessiz eylem yaptı. “Terör insanlık suçudur” ve “Terörü lanetliyoruz” dövizleri taşıyan avukatlar, yarım saatlik eylem öncesinde şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Baro Başkanı Aydın Özcan, “Terörü yok etmek için 77 milyon hep birlikte omuz omuza hareket etmeliyiz. Canımız çok acıyor. Her gün şehit haberleri ile sarsılıyoruz. Her evde, her şehirde şehit cenazeleri kalkıyor. Buna yürek dayanmaz” dedi.
Bahri KARATAŞ, (DHA)

SOSYAL medya üzerinden yapılan çağrı üzerine toplanan binlerce kişi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na yürüdü. Protestocular sık sık, “Hepimiz Mehmetiz, PKK’ya yeteriz” diye haykırdı. Konak Meydanı’nda toplanan Birleşik Kamu İş üyesi 150 kişilik başka bir grup da şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Ellerindeki büyük Türk Bayrağı’nın üzerine karanfil bırakan topluluk adına basın açıklamasını Birleşik Kamu İş İzmir Temsilcisi Ömer Lütfi Değirmenci yaptı, bölge halkından terör örgütü PKK’ya karşı tavır sergilemesini istedi. Taylan YILDIRIM - Tufan HAMARAT, (DHA)

MANİSA

Haberin Devamı

MANİSA’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü, Hakkari Dağlıca’daki terör saldırısında 2’si Manisa’dan 16 askerin şehit düşmesi üzerine buruk geçti. Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli Egemenlik Anıtı’nda düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, AK Parti Milletvekili Murat Baybatur, CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, MHP Milletvekili Zeynel Balkız da katıldı. Başkan Ergün, “Esareti kabul etmemiş çok az millet vardır. Yüce Türk Milleti böyle bir millettir. Bizler esaret altında kalmaktansa ölmeyi tercih bir ecdadız. Çünkü vatan bizim namusumuzdur. Çünkü bizim inancımıza göre bayrak inmez, ezan susmaz. Bizim için toprak, uğranda ölen varsa vatandır. Yüce Türk milletimizin Ulu Önder Atatürk önderliğinde gösterdiği kurtuluş mucizesine bu çerçeveden bakmalıyız” dedi. Konuşmanın ardından tören sona erdi. Şehit haberleri üzerine kurtuluş yıldönümü etkinliklerinin iptal edildiği duyuruldu.
Nermin UÇTU - Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

DENİZLİ

Haberin Devamı

ESNAF ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, esnafı işyerlerine bayrak asmaya çağırdı, şöyle dedi: “Üzüntümüz büyük. Bu acının tarifi yok. Yüreğimiz yanıyor. Şimdi sağduyuyla hareket etme, birlik ve beraberlik günüdür. Devletimizin, hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız. Camiamızdan işyerlerini ve evlerini Türk bayraklarıyla donatarak tüm dünyaya birlik mesajı vermelerini istiyoruz. Terörü, menşei ne olursa olsun büyük bir nefretle kınıyor ve lanetliyoruz.” Osman Nuri BOYACI, (DHA)

BALIKESİR

TERÖR iki ayrı yürüyüşle lanetlendi. ADD, Eğitim-İş, ÇYDD, Türk-İş, Belediye-İş, CHP, Vatan Partisi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Hacı Bektaş-i Veli Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin birlikte gerçekleştirdiği etkinlik Yeşilli Meydanı’nda başladı, Atatürk Anıtı’nda son buldu. Eğitim-İş Şube Başkanı Yakup Tekinefe, “Terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne seren alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi. 250 kişilik grup, “Gün gelecek katiller halka hesap verecek” diye bağırdı. MHP ve Ülkü Ocakları’nın düzenlediği yürüyüş ise Alihikmetpaşa Meydanı’ndan başladı. Yaklaşık 2 bin kişi tepkilerini, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Dişe diş, kana kan”, “Her Türk asker doğar”, “Vatan sana canım feda” sözleriyle dile getirdi. ? Coşkun YAMAN, (DHA)

ÇANAKKALE

Haberin Devamı

SOSYAL medya üzerinden örgütlenen bin kişilik grup, ellerinde Türk bayraklarıyla İskele Meydanı’nda toplandı. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Her Türk asker doğar”, “Vatan sana canım feda”, “Kahrolsun PKK” sloganları eşliğinde Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinden İnönü Caddesi’ne yürüyen kalabalığa yoldan geçen sürücüler korna çalarak, vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Dev Türk bayraklarının açıldığı yürüyüş sırasında şehitlerden birinin Çanakkale’den olduğunu öğrenen topluluk, “Çanakkale bu gece uyuma, şehidin var” diye haykırdı.
Burak GEZEN - Mustafa SUİÇMEZ, (DHA)

ORTAÇA

CUMHURİYET Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan yaklaşık 300 kişi, “Vur vur inlesin, PKK dinlesin” sloganı eşliğinde 1.5 kilometre yürüdü. İçlerinden bir grup HDP İlçe Başkanlığı’na Türk Bayrağı astı, parti tabelasını indirmek istedi. Bunun üzerine polis biber gazı sıkıp binayı boşalttı. Ancak etrafa kaçışan gruptakiler, “HDP tabelası indirilene kadar buradan ayrılmayacağız” diyerek tekrar binanın önünde toplandı. Cihan KAYA, (DHA)

MUĞLA

Haberin Devamı

MERKEZ ilçe Menteşe’deki Sınırsızlık Meydanı’nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Türk bayraklarıyla yürüdü, ıslık ve alkışlar eşliğinde, “Hepimiz Mehmetiz, vatanı böldürmeyiz” diye bağırdı. Türkiye Gençlik Birliği İl Başkanı Yıldırım Gencer, halkın artık isyan noktasına geldiğini belirterek, “Teröre karşı sabrımız kalmadı. Umudumuz ise milletimizde ve onun bağrından çıkan Mehmetçik’te” dedi. Cavit AKGÜN, (DHA)

ÖDEMİŞ

CHP İlçe Teşkilatı’nca düzenlenen ‘Teröre Lanet Yürüyüşü’ne yaklaşık bin kişi katıldı. Salı Pazarı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup yol boyunca, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atarak Hükümet Konağı’na kadar yürüdü. Topluluğa yol boyunca bazı kişiler de evlerinin balkon ve pencerelerinden alkışlarla destek verdi. CHP İlçe Sekreteri Hüseyin Kurt, “Kan ve gözyaşı sel olup akıyor. Her gün alınan şehit haberleri toplumu derinden sarsıyor. Öfkemiz sel oldu büyüdü. Ancak öfkeyle hareket etmek yerine sağduyulu ve akılcı davranıp terörü yenmek ve toplumuzu bölüp, bizi birbirimize düşürmelerine engel olacak her türlü politikayı üretmek zorundayız” dedi. Yüksel BALCI - Faruk ÇARK

KARŞIYAKA

Haberin Devamı

BELEDİYE meclisi eylül ayı ikinci olağan toplantısı CHP Grubu’nun siyah tişörtlü protestosuna sahne oldu. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ve CHP’li üyeler, artan terör olaylarını protesto için toplantıya siyah tişörtlerle katıldı. Başkanlık kürsüsüne de siyah kumaş asıldı. Akpınar, “Terör ne yazık ki ülkemizin üzerine kara bulut gibi çöktü. İçimiz yanıyor. Evlatları babasız bırakan, ailelere evlat acısı yaşatan ve kandan beslenenleri lanetliyoruz. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günleri yaşıyoruz” dedi. Belediye esnafa 2 bine yakın Türk Bayrağı dağıttı. İZMİR, (DHA)

BİGADİÇ

HÜKÜMET Konağı önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi Atatürk Caddesi’nde sloganlar atarak yürüdü. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, 4 Eylül Çeşmesi’ne kadar devam etti. Pazaryerinde yaptıkları basın açıklamasıyla teröre tepkilerini dile getiren grup, araçlarla kısa bir şehir turu attıktan sonra dağıldı. Hüseyin EMCAN, (DHA)

EDREMİT

CUMHURİYET Meydanı’nda toplanan 25 kişilik grup yürüyüşe geçerek HDP İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu Cayiçi Caddesi’nde, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Her Türk asker doğar” sloganları attı. Tekrar Cumhuriyet Meydanı’na gelen topluluk katılımlarla bin kişiye ulaştı. Yeniden HDP’nin bulunduğu Çayiçi’ndeki pasaja yönelen grup bu kez polis barikatıyla karşılaştı. Bariyeri aşıp binaya tırmanan kimi göstericiler, Türk Bayrağı astı, parti tabelasını tekmeleyip aşağı attı, camları kırdı. Ahmet ERTAN, (DHA)

BERGAMA

MALTEPE Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda toplanan vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. “Kahrolsun PKK”, “İmralı yıkılsın, Apo asılsın”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıldı. Grup daha sonra Kürt kökenli vatandaşların bulunduğu Selçuk ve Zafer mahallelerine yürümek istedi. Polisin uyarılarına rağmen direnen topluluğa TOMA’yla su sıkılarak müdahale edildi. Cevdet ŞEN, (DHA)

BODRUM

CUMHURİYET Caddesi Tekilacılar Sokağı’ndaki barlar 3 gün kapatma kararı aldı. Sokağa, “Vatan evlatlarımız kalleşçe kanlı pusularda şehit düşerken bizler eğlenemeyiz. Yas nedeniyle kapalıyız. Büyük Türk milletinin başı sağ olsun” yazılı pankart asıldı. Müzik yayını sonlandıran esnaf işyerlerini Türk bayraklarıyla donattı. Caddenin girişine de ayrıca dev Türk Bayrağı asıldı. Gümbet’teki mekanlar da eğlenceye ara verip, kapılarına, “Terörü lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm ulusumuza sabırlar diliyoruz” yazılı pankart astı. Tur tekneleri de denize çıkmama kararı aldı. Kent içi minibüsler de seferlerine ara vererek konvoy yaptı. Ellerine Türk bayraklarını alanlar da Belediye Meydanı’na koştu. 500 kişiyle başlayan yürüyüş, Cafer Paşa Caddesi’nden Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne, oradan tekrar Belediye Meydanı’na doğru yapıldı. Buradan da Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi’nden Kumbahçe Meydanı’na yürüyen grubun sayısı artarak 2 bin kişiye ulaştı. “Askere, polise kalkan eller kırılsın”, “Kahrolsun PKK”, “Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir” sloganları yükseldi. Bazı vatandaşlar da motosiklet ve otomobilleri ile konvoy yaparak teröre tepkilerini gösterdi. Nilüfer DEMİR - Osman URAS

MARMARİS

BELEDİYE hain saldırıyı kınadı, 3 günlük yas ilan edilmesi konusunda tavsiye kararı aldı, esnaftan destek istedi. Vatandaşlardan ve turistik işletme sahiplerinden bu çağrıya destek geldi. Çok sayıda işletme animasyonlara ara verip bayraklarını yarıya indireceklerini bildirdi. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve 13 ilçe başkanı ortak bildiri yayınlayıp saldırıyı kınadı, istifa çağrısı yaptı. Barlar Sokağı esnafı da işyerlerini Türk bayraklarıyla donatarak neon ışıklı tabelalarına “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” yazdı. Kimi işletmeler ise kapılarını kapatarak, “Yastayız. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz” tabelası astı. Mustafa SARIİPEK - Ali GÜNDOĞAN

DİDİM

75 Gençlik Derneği öncülüğünde düzenlenen “Teröre lanet, şehide saygı” yürüyüşüne yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kalabalık dev Türk Bayrağı açıp, “Türkiye’nin başı sağolsun” yazılı siyah çelenk taşıdı. Merkez Camisi’nin önünden Atatürk Bulvarı boyunca yürüyen topluluk, “Her şey vatan için”, “Kahrolsun PKK”, “Polise, askere uzanan eller kırılsın” sloganları attı. Ediz VERDİOĞLU, (DHA)

SOMA

HAİN pusu Soma’da yaklaşık 2 bin kişiyi sokağa döküldü. Ellerinde Türk bayraklarıyla Beşyol Meydanı’nda bir araya gelen topluluk, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları eşliğinde Cengiz Topel Meydanı’na yürüdü. Grup adına açıklama yapan Ayşegül Dövücü, terörü lanetleyerek, “Türk milletinin başı sağolsun” dedi. Şehitler için dualar okundu. Serkan ÖZDEMİR - Şevket YILMAZ, (DHA)

KUŞADASI

DÜŞMAN işgalinden kurtuluş nedeniyle düzenlenen kortej yürüyüşü hain saldırı nedeniyle teröre lanet yürüyüşüne dönüştü. Kısmet Otel Kavşağı’nda toplanan yaklaşık 5 bin kişilik grup, Belediye Başkanı Özer Kayalı ile birlikte, Türk bayraklarıyla süslenen motosikletlilerin ardında yürüyüşe başladı. Belediyesi Bandosu ile Efsane Kaya Aldoğan Lisesi Bandosu da kalabalığa eşlik etti. Sloganlar atıp istifa çağrısı yapan topluluğa bazı vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden alkışlarla destek verdi. Latif SANSÜR, (DHA)

NAZİLLİ

SOSYAL medya üzerinden haberleşen yaklaşık 300 motosikletli, İstasyon Meydanı’nda toplandı. Türk bayraklarıyla süsledikleri motorlarıyla 19 Mayıs Bulvarı ve Ordu Caddesi’nden geçen gruba polis ekipleri de güvenlik amaçlı eşlik etti. “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atan topluluk, Belediye Meydanı’nda teröre lanet edip olaysız dağıldı. Murat GÜRKAN

AKHİSAR

BALKAN Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği üyesi 100 kişi, şehitler için yürüyüş düzenledi. Grubu gören yüzlerce vatandaş da katıldı. Dernek Başkanı Tunay Gül terörü lanetledi. Konuşmanın ardından İstiklal Marşı okuyan topluluk sessizce dağıldı. Haldun AKYÜZ, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!