Ege Orman Vakfı, sınav ve belgelendirme merkezi kuracak

Güncelleme Tarihi:

Ege Orman Vakfı, sınav ve belgelendirme merkezi kuracak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 12:25

Ege Orman Vakfı, sınav ve belgelendirme merkezi kuracak

Haberin Devamı

EGE Orman Vakfı'nın, gıda sektöründe sınav ve belgelendirme merkezi kurulması ile ilgili AB destekli projesinde yer alan zeytinyağı üretim operatörü, fermente ürün üretim operatörü ve tadımcı meslek grupları standardı Resmi Gazete'de yayınlandı.
Ege Orman Vakfı ve Ulusal Zeytin Zeytinyağı Konseyi'nin ortaklığında yürütülen, 227 bin euro bütçeli Avrupa Birliği destekli projede 3 meslek için ulusal yeterlilik taslağına son şeklini vermek üzere proje ortakları bir araya geldi. Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Yasemen Bilgili, "Bugün yaptığımız toplantıda çalışma sektör grubu ile birlikte taslağa, ulusal yeterliliklerin gıda sektör paydaşlarına görüşe sunmak üzere son halini vereceğiz. Alınacak görüş ve öneriler; tarafımızdan incelenerek yazılacak görüş değerlendirme raporu ile birlikte nihai taslak Mesleki Yeterlilik Kurumu'na sunularak doğrulanacak ve ulusal yeterlilik niteliğini kazanacaktır. Bundan sonraki aşamada, Ege Orman Vakfı Akademi çatısı altında ulusal yeterliliklere ilişkin E-voc test merkezi ölçme, değerlendirme, ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmek üzere bir sınav merkezi oluşturulacak" dedi.
Proje ile ilgili yapılan toplantıda; eğitim danışmanlık ve uzmanlık hizmetlerinde görevli uzman moderatör Selcen Avcı ve ölçme uzmanı Bestami Çiftçi proje ortaklarına, ölçme değerlendirme sorularının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken hususları yaptıkları sunumlarla aktardı.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!